G4Media.ro

Premierul Orban, de ziua națională: Doar prin eforturile noastre unite putem salva…

Premierul Orban, de ziua națională: Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieți și învinge virusul, doar prin convergența tuturor energiilor din societate putem reveni cât mai curând la normalitate

Pemierul Ludovic Orban a făcut un apel la unitate și solidaritate în mesajul transmis marți, cu prilejul Zilei Naționale a României.

”Să privim, însă, acest context ca pe un nou moment crucial al destinului nostru, pe care îl putem depăși cu bine dând dovadă de coeziune și maturitate socială. Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieți și învinge virusul, doar prin convergența tuturor energiilor din societate putem reveni cât mai curând la normalitate, pentru ca apoi să deschidem o nouă cale către modernizarea României”, arată Orban în mesajul citat.

Premierul amintește că în acest an Ziua Națională e marctă fără parade și defilări și susține că aceasta este prilej de reflecție asupra exemplelor de unitate din istoria noastră.

Mesajul integral al premierului Orban:

“Ziua Națională a României, chiar dacă o sărbătorim atipic anul acesta din cauza restricțiilor impuse de pandemie, rămâne la fel de importantă pentru noi, prin rolul pe care Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 l-a avut pentru desăvârșirea statului național. Au trecut 102 ani de atunci, timp în care au fost și perioade de grea încercare, pe care românii le-au depășit uniți în atingerea unor idealuri sau depășirea unor situații de criză.

Astăzi, când ne vedem nevoiți, din cauza pandemiei, să marcăm Ziua Națională fără parade, defilări și alte evenimente intrate în tradiție, este un bun prilej să reflectăm, poate mai mult decât am făcut-o în anii trecuți, asupra exemplelor de unitate din istoria noastră.

Ne emoționează semnificația acestei zile, în care sunt adunate toate sacrificiile românilor pentru afirmarea națională și stăruința unui popor de a deveni o națiune de sine stătătoare, independentă, aducând toate teritoriile românești în interiorul acelorași granițe.

Să privim, însă, acest context ca pe un nou moment crucial al destinului nostru, pe care îl putem depăși cu bine dând dovadă de coeziune și maturitate socială. Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieți și învinge virusul, doar prin convergența tuturor energiilor din societate putem reveni cât mai curând la normalitate, pentru ca apoi să deschidem o nouă cale către modernizarea României.

La mulți ani, România!

La mulți ani, dragi români, iar următoarea Zi Națională a României să ne găsească pe toți cu bine și să o sărbătorim din nou așa cum se cuvine!

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Fraiere, nu vei avea parte niciodată de unitate și solidaritate în țara asta fără moralitate, etică și echitate!!!
  Asta nu pricepeți voi, găștile de partide!

 2. Te-ai unit pe liste cu PSD si cu fostul tau sofer teleormănean din 2017, care are 2 condamnari penale DEFINITIVE.

 3. Deci, trebuie sa fii dus cu capul ca, după un an de guvernare în care nu ai vrut sa faci NIMIC din ce ai promis anterior, să speri la unitate și solidaritate într-o țară în care inechitatea și discriminarea este la putere!

 4. Radulescu Marcel- așa este. Imi place cum gândești!

 5. Normalitate ar insemna ca Orban să nu mai transmita mesaje poporului român în calitate de prim-ministru.

 6. @ Ludovic Orban zice că dacă are un sistem convergent poate lupt cu virusul că îl poate vedea, ? Klaus Iohannis le-a zis că se infectează aceia ce nu respectă regulile, ?
  ,,Microscop
  De la Wikipedia, enciclopedia liberă
  Microscopul (grec. mikrós, „mic”; skopein, „a se uita la”’) este un instrument optic care transmite o imagine mărită a unui obiect observat printr-un sistem de lentile. Cel mai răspândit tip de microscop este microscopul cu lumină artificială, inventat prin anii 1600.În anul 1679, unul din pionerii microscopului, Antoni Van Leeuwenhoek, a comunicat Societății Regale din Londra că numărul de „animale mici” (spermatozoare) pe care le-a detectat în lapții unui cod —150 de miliarde — era cu mult mai mare decât numărul total de oameni pe care planeta l-ar putea suporta. ” (…)
  În 1590, fabricantul de ochelari Hans Jansen și fiul său Zacharias au inventat primul microscop optic, cu o singură lentilă, convexă.
  În 1609, Galileo Galilei construiește un microscop optic cu o lentilă convexă și una concavă. Microscopul se numea occhioliono.
  În 1619, Cornelis Drebbel construiește primul microscop cu două lentile de același tip-2 lentile convexe.
  1665- Robert Hooke este primul om care folosește microscopul în scop biologic, el observând un preparat din scoarța arborelui de plută, căruia îi descoperă structura, folosind prima dată termenul latinesc cella (celulă).
  1863-Henry Clifton Sorby creează un microscop metalurgic pentru a studia meteoriți.
  1865- Ernst Abbe descoperă regula care îi poartă numele, fapt care permite microscoapelor să fie mult mai precise și mai ușor de fabricat.”
  Etc. , ?

 7. S-a vazut materializarea energiilor convergente :mall-piete, statiuni-pelerinaje, etc.La revedere v-ati jucat cartea-de la 4% deficit ne-ati adus la 10% deficit, in numai un an!Urmeaza sa ne aduceti FMI-iul pe cap cu o noua formula de dresare a poporului roman_105 gr. paine pe zi!Hai ca se poate!

 8. Ești singurul😅

 9. Orban ne transmite mesaje. Ba chiar nu stiam ce sa mai fac ca nu mai vine mesajul. Ce coalizare vrei Orbane cand tu vrei sa dai oamenii afara? Ba esti idiot? Lasa ca o sa combati covid cu digitalizarea ta, cu administratia ta supla, cu ce mai visezi la noapte. Vine OR….CLE si iti face un soft in care faci 30 de click-uri ca sa faci ceva ce inainte rezolvai din 4 click-uri, dai afara 40 de oameni ca ai motiv bun. Ai digitalizat. Apoi, nu conteaza ca privatii sunt la pamint si trei sferturi dintre ei depind de firmele de stat pe care oricum le capuseaza fiecare partid politic. Nu conteaza ca tara asta traieste din imprumuturi si ca problema nu o reprezinta doar angajatii de la stat ci faptul ca noi nu avem industrie, ca noi nu producem suficient ci mai mult importam, ca nu exista capacitatea de a absorbi excesul de forta de munca, in contextul in care contractia economica este aproape 10%. Orban viseaza solidaritate. Idiotul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.