G4Media.ro

Pelosi condamnă „cu fermitate atacurile ilegale și mortale” ale Azerbaidjanului pe teritoriul…

Sursa foto: SAUL LOEB / AFP

Pelosi condamnă „cu fermitate atacurile ilegale și mortale” ale Azerbaidjanului pe teritoriul Armeniei

Președinta Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, a condamnat duminică cu fermitate ceea ce a numit atacuri „ilegale” ale Azerbaidjanului la granița cu Armenia, profitând de o vizită la aliatul militar rus pentru a promite sprijinul american pentru suveranitatea armeană, relatează Reuters.

Luând cuvântul la Erevan, Pelosi a declarat că deplasarea sa a avut o importanță deosebită în urma „atacurilor ilegale și mortale ale Azerbaidjanului pe teritoriul armean”, care au dus la ciocniri la frontieră în care au fost ucise peste 200 de persoane.

„Condamnăm cu fermitate aceste atacuri”, a declarat Pelosi. „Acestea au fost inițiate de azerii și trebuie să existe o recunoaștere a acestui lucru”.

Pelosi a declarat că este clar că luptele de la graniță au fost declanșate de atacurile azerilor asupra Armeniei și că ar trebui să se clarifice cronologia conflictului.

Statele Unite, a declarat Pelosi, ascultă Armenia cu privire la nevoile sale de apărare și a afirmat că Washingtonul dorește să ajute și să sprijine Armenia în ceea ce ea a prezentat ca fiind o luptă globală între democrație și autocrație.

Un înalt oficial armean și-a exprimat săptămâna trecută nemulțumirea față de răspunsul unei alianțe militare conduse de Rusia la cererea de ajutor a Erevanului.

„Suntem foarte nemulțumiți, bineînțeles. Așteptările pe care le aveam nu au fost justificate”, a declarat președintele parlamentului, Alen Simonyan, la televiziunea națională, comparând Organizația Tratatului de Securitate Colectivă cu un pistol care nu trage gloanțe, a relatat agenția de presă Interfax.

Pelosi a declarat că este interesant faptul că Armenia a fost dezamăgită de răspunsul alianței conduse de Rusia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. bravo ei are cojones grandes!

  2. Totusi ea stie ca Armenia era (si inca ar fi) cu rusii? Singura lor problema e ca aia sunt putin depasiti in “operatiunea militara speciala”.

    • Ce mie Rusii ce mie Turcii. Indiferent de cine le tine spatele , razboaiele nu ar trebui sa existe 🙂

    • Stie. E o copita data rusilor si OTSC (echivalentul NATO condus de rusi). In loc sa-i ajute cand au cerut ajutorul oficial, astia au zis ca trimit o delegatie sa evalueze situatia.
      Ce ar fi mai umilitor pt rusi ca armenia sa paraseasca OTSC (daca e degeaba) si sa ceara aderarea la NATO?

  3. Incearca sa opreasca ienicerii cd cazacii si-o iau in freza. Complicata treaba.