G4Media.ro

Pedeapsă cu închisoarea pentru încălcarea regulilor de izolare Covid din Insula Guernsey

Pedeapsă cu închisoarea pentru încălcarea regulilor de izolare Covid din Insula Guernsey

Aivis Licitis, în vârstă de 34 de ani, a fost condamnat la două săptămâni de închisoare după ce a recunoscut că a primit o vizită la hotelul Farmhouse în luna mai, acolo unde trebuia să stea în carantină Covid.

Vizitatoarea sa, Gundega Dremaine, în vârstă de 43 de ani, a primit o amendă de 1.000 de lire sterline și o pedeapsă suspendată pe timp de doi ani după ce a recunoscut că a ajutat și a instigat la încălcarea legii.

Pronunțând sentința, judecătorul Graeme McKerrell a spus că acțiunile celor doi au fost “egoiste”.

Instanța a constatat că încălcarea a avut loc atunci când Dremaine, l-a vizitat pe Licitis în timp ce acesta se afla izolat în camera sa pe 27 mai, după ce sosise pe insulă din Letonia.

Cuplul a fost descoperit de un membru al personalului de întreținere al hotelului, care a raportat încălcarea șefilor săi.

Licitis, a fost trimis la închisoare după ce a spus instanței că nu poate plăti nicio amendă. Judecătorul McKerrell a spus că “oamenii egoiști”, precum cei doi, “ar putea trimite Guernsey într-o alunecare spre o nouă carantină”.

Nerespectarea legilor de autoizolare din Guernsey se pedepsește cu o amendă de până la 10.000 GBP și / sau trei luni de închisoare.

Insula Guernsey, cu o populație de 63.000, este cea mai mare din insulele Anglo-Normande, situate în Canalul Mânecii în apropierea coastei franceze. Ele sunt posesiuni autonome ale Coroanei Britanice și nu fac parte din Regatul Unit.

sursa: BBC

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter