G4Media.ro

Pecheziții în Capitală și alte cinci județe pentru destructurarea unui grup infracțional…

Pecheziții în Capitală și alte cinci județe pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în fraude informatice, înșelăciune și spălare de bani/ Prejudiciu estimat la 7 milioane de euro

17 percheziții au loc, miercuri dimineață, în București și alte cinci județe, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 300 de persoane, specializat în fraude informatice, înșelăciune și spălare de bani, informează DIICOT. Prejudiciul estimat în acest dosar se ridică la 7 milioane de euro.

„În această dimineață, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu IGPF și IGPR efectuează 17 percheziții în București și alte 5 județe, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din peste 300 de persoane, specializat în săvârșirea de fraude informatice, înșelăciune și spălare de bani. Membrii grupului infracțional induceau în eroare angajații unor autorități publice din România și din străinătate (în special Spania), instituții publice sau instituții de interes public cu privire la schimbarea contului bancar în care urmau a fi efectuate plățile aferente unor facturi neachitate, emise de către furnizorii acestora, iar după încasarea sumelor, acestea erau transferate în alte conturi controlate de grupare, iar mai apoi extrase prin intermediul unor “săgeți”. În cauză se fac cercetări și pentru spălare de bani, sumele de bani ce au făcut obiectul mecanismului de spălare fiind estimate la peste 7 milioane de euro”, informează DIICOT.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. I-ati avertizat ca dati buzna la ei? Asa se face intre prieteni…

    • Nu-i nevoie! Se scot probele din dosar, pentru că CCR, şi se rezolvă! Sau tergiversează până la Sfântul Aşteaptă. Iar suspendarea şi păstrarea averilor sunt de bază! La Ţăndărei cum a fost?

    • Ba bine că nu, dacă au făcut doar 17 perchezitii şi ei sunt vreo 400 de membrii!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.