G4Media.ro

Pe un banner uriaș cu „Te iubesc, Iași” apare o clădire din…

Pe un banner uriaș cu „Te iubesc, Iași” apare o clădire din Chișinău/ Reprezentanții primăriei susțin că e vorba de o clădire din oraș, însă sunt contraziși de istorici

Un banner uriaș afișat pe bulevardul Independenţei cu mesajul „Te iubesc, Iaşi” conţine o imagine cu o clădire din Chişinău, scriu jurnaliștii de la Ziarul de Iași. Reprezentanții primăriei susţin că este vorba de un imobil de pe pietonalul Ştefan cel Mare, din oraș, însă sunt contraziși de istoricul Sorin Iftimi, care a confirmat că e o clădire din oraşul Chişinău. Istoricul crede că municipalitatea a făcut o confuzie între clădirea de pe strada Armenească din Chişinău şi Palatul Camilli din Iaşi, de pe bulevardul Ştefan cel Mare, construit în anul 1904, care aparţine de Episcopia Romano-Catolică.

Alături de clădirea disputată, pe bannerul care promovează Iașiul se regăsesc imagini cu Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Hotelul Traian, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” şi Palatul Culturii.

„Este vorba despre un proiect sprijinit de Primăria Municipiului Iaşi prin montarea acestui banner. Este vorba despre proiectul «Te Iubesc, Iaşi», realizat în parteneriat cu mai multe organizaţii neguvernamentale, care îşi doresc promovarea Iaşului şi a turismului în Iaşi. Clădirea despre care este vorba este din Iaşi. Vă rog să vizitaţi pietonalul Ştefan cel Mare, vis-a-vis de Banca Naţională a României, unde o să puteţi vedea clădirea care aparţine de Episcopia Romano-Catolică din Iaşi, care a şi fost renovată”, a declarat, pentru Ziarul de Iaşi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Iaşi, Sebastian Buraga.

Contactat de reporteri, istoricul Sorin Iftimi, muzeograf al Muzeului de Istorie a Moldovei, din cadrul Complexului Muzeal „Moldova” Iaşi, a confirmat că fotografia afişată pe banner este din Republica Moldova.

El a afirmat, în acelaşi timp, că în municipiul Iaşi nu există, în zilele noastre, o clădire asemănătoare ca arhitectură cu cea care se poate vedea pe banner. „Într-adevăr, fotografia de pe acel banner este imaginea de pe cartea poştală din Chişinău. Probabil că au fost adunate mai multe imagini de acest gen. Cred că nu le-a fost foarte clară provenienţa imaginii. Din moment ce pe cartea poştală scrie Chişinău este evident, e clar”, susţine istoricul ieşean.

Clădirea din Chișinău promovată greșit la Iași (sursa foto: Ziarul de Iași)
Palatul Camilli din Iaşi (sursa foto: Ziarul de Iași)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Primaria Iasi este plina de angajati incompetenti, nesimtiti, tupeisti, spagari etc, dupa chipul si asemanarea primarului mafiot Chirica.
  Doar nu credeati ca la primaria banditului asta lucreaza profesionisti? 🙂 Acolo toti sunt rude, pile, amante etc, angajati prin concursuri masluite, cand se tine concurs.
  Saptamana trecuta Chirica a numit city-manager (pe ascuns, fara concurs) un fost deputat PMP, Petru Movila, fara experienta in administratia locala, dar cu un copil din flori „adjudecat” acum o luna in urma unui proces si a unui test de paternitate. Movila fiind casatorit!
  Oameni de „inalta tinuta morala”…. 😛

 2. chiar daca ar fi o cladire din Iasi, bannerele sunt o uratenie. nu am vazut bannere de promovare a orasului in niciun oras european prin care am umblat.
  mai mult, promovarea Iasului cu bannere IN IASI e o stupizenie fara margini. probabil inca o afacere a lui Chirica.

 3. E o dovadă de cretinism absolut să fii prins cu minciuna şi să susţii în continuare neghiobia. Bine că nu au folosit Turnul Effel din Iaşi sau Statuia Libertăţii din Iaşi. Şi sloganul „Te iubesc Iaşi” este de o originalitate pe măsura inteligenţei autorilor.. Aşa se fură milioane de euro în România, pe „proiecte” făcute în 3 minute cu fotografii furate de pe google şi afişe făcute in Microsoft Word®. În mod normal ar trebui ca primăria să îi dea în judecată şi să ceară banii înapoi, dar am impresia că e o afacere de familie.

 4. Cine e proprietarul clădirii Camilli ? Știți ?
  Fata sau nepoata lui Nichita ! Retrocedare cu cîntece stil PSD !
  Săpați !