G4Media.ro

Pe toată Via Transilvanica, ziua 21. Prin „satul-fantomă”, al cărui ultim bătrân…

sursa foto: Turnul Sfatului

Pe toată Via Transilvanica, ziua 21. Prin „satul-fantomă”, al cărui ultim bătrân a fost omorât de o mașină la prima lui ieșire la oraș (Turnul Sfatului)

Să fie incredibila rețea de amenajări hidroenergetice din zona Reșiței, cu o vechime de peste 100 de ani? Ori istoria satului de coloniști, care și-a găsit sfârșitul în 1998? Sau poate casele specifice Banatului montan, prin care ne-am plimbat învârtindu-ne în jurul munților Semenicului? Toate la un loc compun istoria unei singure zile, a 21-a de când pedalăm între Putna și Dunăre, notează jurnaliștii Turnul Sfatului.

Ne-a luat o zi întreagă să legăm traseele cu o lungime totală de 83 de km între Caransebeș și Reșița. Distanță între care aventura a cunoscut atât de multe schimbări încât cu greu aș putea-o alege pe cea preferată.

Organizatoric, am pedalat pe patru rute așa cum sunt acestea descrise în Ghidul Drumețului pe Via Transilvanica: cei nouă km până în satul Poiana (plin de case care unesc frontul la stradă și în care se intră printr-o ușă precedată de un prelung hol boltit). După care am urcat și am tot urcat înspre Gărâna (22 de km), trecând prin Lindenfeld, satul părăsit.

Articolul complet pe Turnul Sfatului

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...