G4Media.ro

Patruzeci şi două de persoane au fost arestate în vederea interogării după…

sursa foto: captura

Patruzeci şi două de persoane au fost arestate în vederea interogării după atacul sângeros comis vineri în apropierea unei sinagogi în Ierusalimul de Est

Potrivit poliţiei israeliene, patruzeci şi două de persoane au fost arestate în vederea interogării după atacul sângeros comis vineri în apropierea unei sinagogi în Ierusalimul de Est, relatează Agerpres.

Un palestinian de 21 de ani a împuşcat mortal vineri seara şapte persoane în apropierea unei sinagogi din Ierusalimul de Est în timpul slujbei de shabbat, atacatorul fiind ucis la capătul unei curse de urmărire.

„Poliţia a arestat 42 de suspecţi pentru a-i interoga, unii făcând parte din familia teroristului”, a indicat poliţia într-un comunicat.

Alţi suspecţi locuiesc în acelaşi cartier din Ierusalimul de Est, a adăugat poliţia.

Într-un comunicat separat, poliţia a indicat că forţele israeliene fuseseră plasate în „stare de alertă maximă”.

Atacul armat a survenit la Neve Yaakov, cartier al coloniştilor israelieni în Ierusalimul de Est, parte a Oraşului Sfânt anexat de Israel.

Şeful poliţiei, Kobi Shabtai, a evocat „unul dintre cele mai grave atacuri comise în Israel în ultimii ani”.

După atacul de vineri seara, premierul israelian Benjamin Netanyahu promisese „măsuri imediate”, fără alte precizări, şi i-a invitat pe israelieni să nu-şi facă dreptate ei înşişi, ci să lase aceasta în seama armatei şi poliţiei.

Împuşcăturile au survenit a doua zi după un raid al armatei israeliene la Jenin, în nordul Cisiordaniei, care i-a costat viaţa pe nouă palestinieni.

Armata israeliană a declarat sâmbătă că îşi va întări dispozitivul cu un batalion în Cisiordania după acest atac, conform Reuters.

Gruparea fundamentalistă Hezbollah a salutat sâmbătă, într-un comunicat, atacul în cursul căruia un trăgător palestinian a omorât şapte persoane şi a rănit alte trei vineri în apropierea unei sinagogi din Ierusalim, potrivit agenţiei britanice de presă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Obiectiv articol. Am o corecție: …Cartier al COLONIȘTILOR israelieni din Ierusalimul de Est…Nu știu de unde va documenati sau ce culoare politica aveți, dar Israelienii NU sunt coloniști. Mulțumesc

    • Corectie, cat timp israelienii s-au instalat pe teritorii palestiniene (revendicate dar nu au forta sa le pastreze) chiar asa se cheama, colonisti, lucru facut si de multe alte tari campioane ale „democratiei” ….