G4Media.ro

Patru poduri ar urma să fie construite peste Prut / CNAIR anunță…

Sursa foto: Pixabay

Patru poduri ar urma să fie construite peste Prut / CNAIR anunță că au fost depuse șase oferte pentru proiectarea lor

Un nou pod peste Prut ar putea fi construit, în perioada următoare, acesta urmând să deservească Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) de la Stânca, anunță Monitorul de Botoșani. Anunțul a fost făcut de directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

Proiectul Ministerului Transporturilor este unul mai vast și cuprinde de fapt construcția a patru poduri peste Prut, pe lângă cel de Stânca – Costești urmând să fie realizate ale trei construcții noi la Bumbăta (RO) – Leova (MD), Fălciu (RO) – Leca (MD) și Răducăneni (RO) – Bărboieni (MD). În fapt, este vorba de modernizarea infrastructurii rutiere de la frontiera de est a Uniunii Europene.

Luni, directorul CNAIR Cristian Pistol a anunțat că au fost depuse șase oferte pentru proiectarea celor patru noi poduri peste Prut, dintre care două asocieri și patru firme de sine stătătoare. Valoarea însumată a contractelor ar fi de 1,61 milioane de lei, fără TVA. Cei șase ofertanți sunt Asocierea Rutier Conex XXI SRL (lider) – Total Road SRL (asociat), societatea Artehnis SRL, Asocierea Proiect – Construct Regiunea Transilvania SRL (lider) – TQM Management SRL (asociat), societatea Donprest COM SRL, societatea Total Business Land SRL și societatea Like Consulting SRL. Perioada contractuală pentru elaborarea fiecărui studiu de fezabilitate este de 12 luni, finanțarea celor patru contracte fiind asigurată din venituri de la bugetul de stat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...