G4Media.ro

Patru cazuri de meningită la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, de…

sursa: aradon.ro

Patru cazuri de meningită la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, de la începutul săptămânii / Cele mai grave sunt în cazul a doi copii, dintre care unul are Covid

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, de la începutul săptămânii, au fost înregistrate patru cazuri de meningită, două dintre acestea fiind în stare foarte gravă, anunță Agenția de presă Rador.

Managerul spitalului, Florin Roșu, a atras atenția că meningita poate fi tratată în proporție de 98%, dar dacă nu se apelează la un cadru medical specializat, copiii pot rămâne cu sechele majore.

„Primul caz, cu antecedente de afecțiuni ale căilor respiratorii superioare, este al unei fetițe transferate de la Bacău, ajunsă în stare gravă, respirație spontană, neintubată și stabilă hemodinamic. În urma investigațiilor, pacienta a fost confirmată și cu SARS Cov-2. S-a decis transferul la Spitalul Clinic pentru Copii Sf. Maria, pentru continuarea terapiei și tratamentului. Al doilea caz, este al unui copil de 5 ani, nevaccinat împotriva meningococului. Pacientul este internat pe secția Covid, fiind depistat pozitiv”, anunță medicul.

Meninguta este o boală tratabilă și asta se întâmplă în proporție de 98% din cazuri.

”Din păcate, ignorarea simptomelor, tratamentul după ureche pot agrava starea pacientului, astfel încât prognosticul să devină unul nefavorabil”, a explicat medicul.

Sursa foto: aradon.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu este gata Covidul, au scos doar restricțiile.
    Meningita este alta mâncare de peste iar vaccinurile anti-meningita sunt extreme de eficiente (in a preveni infectarea si boala ) si sigure, făcute la timp copiilor.
    Spre deosebire de cele anti-covid.

  2. Dar ce te interesează și pe tine rusnace de sănătatea din România?