G4Media.ro

Patru cadre medicale de la Spitalul Câmpulung Moldovenesc cercetate penal, după ce…

Sursa foto: Suceava News

Patru cadre medicale de la Spitalul Câmpulung Moldovenesc cercetate penal, după ce au refuzat detaşarea la Spitalul Județean Suceava / Dosare penale și pentru trei suceveni cu Covid-19 care au refuzat internarea, între care un cadru medical

Patru cadre medicale de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt cercetate penal, după ce prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a sesizat Parchetul privind faptul că au refuzat detaşarea la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava.

Într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava remis Agerpres, se arată că miercuri, 6 mai, a fost înregistrată plângerea formulată de prefectul judeţului Suceava cu privire la faptul că un număr de patru cadre medicale angajate la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc nu au respectat obligaţiile legale stabilite prin Ordinul Prefectului Judeţului Suceava nr. 196 din 1.04.2020 şi ale prevederilor art.1 alin. 2 din Ordinul comandatului acţiunii nr. 74534/28.03.2020 privind dispoziţia de detaşare la SJU Suceava, pe perioada instituirii stării de urgenţă la nivel naţional.

Potrivit procurorilor, cercetările se vor desfăşura în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanţelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

Totodată, trei suceveni diagnosticaţi cu COVID-19 sunt cercetaţi penal pentru că au refuzat internarea în spital, unul dintre aceştia fiind cadru medical, a informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

Potrivit procurorilor, o angajată a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava a refuzat pe 24 aprilie internarea în spital, iar o altă femeie diagnosticată cu COVID-19 a refuzat internarea pe 21 aprilie.

În cel de al treilea caz, înregistrat pe 25 aprilie, o persoană confirmată ca fiind infectată cu noul coronavisrus s-a deplasat la SJU Suceava în vederea solicitării unei scrisori medicale, necesară la medicul de familie pentru a-i fi eliberat concediu medical, unde a refuzat internarea, pe proprie răspundere, contrar recomandării medicului, aceasta autoizolându-se la domiciliul său.

Parchetul precizează că în toate cele trei cazuri se efectuează cercetări in rem de către organele de cercetare penală din cadrul secţiilor de poliţie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

La începutul acestei săptămâni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a informat că alţi patru angajaţi ai SJU Suceava sunt cercetaţi penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în tot atâtea dosare întocmite de poliţiştii suceveni pe 15, 24 şi 25 aprilie, acestea fiind supravegheate de procurorii suceveni.

Sursa foto: Suceava News

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Mai e putin si o sa vedeti ca pasarelele cu pene albastre detasate vor zice ca si aia din Moldova au fost convinsi sa calce pe bec de Victator. 🙂
    Sau nu?

  2. Sunt curios daca in alte tari se fac atatea dosare penale si se dau atatea amenzi.

  3. In alte tari nu fug . Pai cati doctori ar mai fi ramas la servicing daca ii lasa care cum voia . Ba ar fi fost in concediu , ori medical ..etc

  4. Dosare pt care fapta? PNL PSD ACEEASI COCINA DE PORCI

  5. Adică, angajat civil fiind, dacă mâine refuz să mă duc la servici, mă aleg cu dosar penal? Conform cărui articol din codul muncii? Ăștia sunt chiar cretini congenitali?

    • Stare de urgenta, ordonante militare….e greu cand nu ai creier Zapez.

    • Cand te-ai facut doctor ai fost de acord cu juramantul lui Hipocrate. Vine o pandemie unde cetatenii se imbolnavesc si pot muri, tu ca doctor fugi si iti dai demisia/refuzi sa te duci unde este nevoie de tine. Inainte de pandemie totul era okay si roz, dar cand vine o belea ai fugit ca un las. Normal ca li se face dosar penal.

  6. Nu mi se pare corect. Fara conditii de lucru, civil, ce e asta, aia te pot trimite la moarte sa muncesti ca la ocna.

    • Lasa, compenseaza cu perioadele celea linistite, cand „muncesc” de la 8 la 12:00 si incaseaza peste 10.000 lei lunar.
      Iar dupa ora 12 incaseaza cam tot pe atat de la cabinetul privat.

  7. Sa nu uitam urmatoarele aspecte:
    1 – In toate spitalele din Romania exista mafia locala, a consiliului local/Judetean/primarie (ca si in scoli, licee si gradinite), unde managementul (directori etc.) este numit pe criterii de partid, cu rolul de a intoarce banii prin contracte si combinatii in firmele de partid.
    Au instaurat un regim dictatorial, absolutist in aceste institutii si o cultura a spagii. Uzual, se discuta de spagi de 5000 EUR pentru post de portar si de la 10000 EUR in sus pentru asistente. Va dati seama ca cei care fac astfel de „investitii” nu le fac din buzunarul lor de dragul de a trata oameni, ci pentru ca urmeaza sa isi recupereze sanatos investitia (IRR e mare prin mecanismul de „atentii” din spital).
    2 – In cazul asistentilor, retineti va rog ca sunt printre putinele scoli care primesc elevi cu liceul neterminat sau fara Bac… deci nivelul de educatie elementara este ZERO la intrarea in aceste scoli si puteti fi sigur ca si la iesire este la fel. Scopul lor este sa produca cat mai multi.
    Combinati cele de mai sus (si multe altele) si rezulta situatia macro cu care ne confruntam acum in „spitalele” din tara…

    • Foarte corect!
      Kovesi a spus-o cu subiect si predicat si probabil ca urma sa intre DNA-ul in forta si in spitale, dar iata ca a fost data jos, deci… merge si asa.
      Daca adaugam la ce (bine) ai sesizat dumneata indolenta si incompetenta crasa a unei parti dintre medici (refuzul de a trata bolnavul, refuzul de a dota sectia mai bine, trimiterea bolnavului acasa „ameliorat” (mult spus), jecmanirea bolnavilor cronici, etc), tabloul este si mai sumbru.