G4Media.ro

Patriarhul Daniel: Am aflat cu multă durere despre noua tragedie survenită într-unul…

Patriarhul Daniel: Am aflat cu multă durere despre noua tragedie survenită într-unul dintre spitalele din România / Condoleanţe familiilor, rudelor și prietenilor celor ce au murit

Patriarhul Bisericii Ortodoxe din România a transmis un mesaj de compasiune pentru victimele incendiului de la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. 7 persoane au murit în urma incendiului.

Redăm mai jos mesajul integral
 

”Am aflat cu multă durere despre noua tragedie survenită într-unul dintre spitalele din România, tragedie provocată de incendiul din secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța în cursul zilei de vineri, 1 octombrie 2021, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 7 pacienți.

În aceste momente de adâncă suferință și tulburare, ne rugăm lui Dumnezeu să odihnească sufletele celor decedaţi în lumina, pacea şi iubirea lui Hristos cel răstignit şi înviat.

De asemenea, adresăm un părintesc mesaj de condoleanţe familiilor, rudelor și prietenilor celor ce au murit, precum şi întregului personal medical care, în această perioadă, se luptă cu pandemia în condiţii deosebit de grele.”

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

32 comentarii

 1. Uite un om cu bun simt nu ca jucatorul de golf.

  • PF Daniel e cu bun simt? Seful preotilor care n-au venit la Colectiv? Atunci ce zici de Hitler?

  • @andrei
   De acord cu prima parte. Asa se face.

  • Care bun simt? Bun simt ar avea daca ar insista asupra preotilor din subordine sa nu le mai bage prostilor in cap ca le creste solzi daca se vaccineaza. Ori aia ii cred pe popi, nu se vaccineaza si multi se infecteaza si ajung sa calareasca sistemul sanitar si vedem unde se ajunge: crapa si bubuie spitalele.

 2. Si „felicitari” Statului roman ESUAT!

 3. Alt penibil.

 4. 8-9 octombrie pelerinaj la moaștele sfintei Parascheva sub patronajul preafericitului Daniel și a Mitropoliei Moldovei. Avem 10.000 de cazuri azi? La sfârșitul lunii vor ajunge la 20.000. Doamne Miluieșteeee! Patriarhul va transmite condoleanțe in avans.

  • Dar cei care au fost in concediu fara masca, distantare, etc au voie sa faca ce vor?
   Aceste mii de cazuri zilnice se datoreaza unui pelerinaj religios? Care?
   Hai sa vedem ce spun medicii care au facut o statistica ca 70% dintre cei bolnavi vin din vacante.
   Nu ajuta pe nimeni aceasta ura!

  • Unui român: nici un om rațional nu se opune acestor pelerinaje, care trebuie să aibă loc cât mai des și cu cât mai multe persoane. Doar așa învingem pandemia, prin imunizare.

 5. a scris ca se roaga, in paragraful 2.
  n-ai rezistat sa citesti textul pana la capat?

 6. HolinesDeniel are unitate de Pompieri langa casa, cu apa sfintita. Il doare la bashketzi.

  • Iti rezoneaza cumva aceste cuvinte ” iubire si recunostinta?”
   Ai vazut filmul despre apa?
   Cauta si vezi cum e si cum aghiazma si nu te opreste nimeni sa faci teste de laborator. Asta daca vrei sa fi corect cu tine.

  • @ un roman

   Tu te inchini la Chip Cioplit si Aurit. Nu eu.

  • Altfel spus, sa iti iubersti si ierti calaii care te ard de viu si ingroapa cenusa. Religia ramane complice la cele mai odioase carnagii si asasinate.

 7. Nu,nu…la rugaciuni a anuntat Teodosie ca se baga el…

 8. Mda avem 200 pe zi care crapa si el a aflat doar de aia 7 arsi…. a iesit si el pentru reclama!
  Dar nu-i problema va chemam pe toti sa avem de munca pana la sfarsit de an.
  Facem pachet 2 in 1, special pentru voi, lins+vesnica pomenire!
  Ninjalaii castiga mai mult la inmormantari.
  Sosoci nu ratati oferta!

 9. Patriarhul Daniel: Condoleanţe familiilor, rudelor și prietenilor celor ce au murit.
  Doresc deasemenea să invit aparținătorii supraviețuitori ai celor trecuti la cele veșnice, să participe la MMI Maratonul Moaștelor Iași in zilele de 12 – 15 Octombrie unde pot vărsa orice sumă de bani fie aceasta oricât de mare, în buzunarele slujitorilor Mitropoliei de Iasi.
  Adresez felicitări norocoșilor preoți și personalului bisericesc care vor asigura înmormântările, parastasele și pomenirile în cei 7 ani care urmează. Felicit și pe această cale pe Teodosie al Tomisului pentru succesul de a convinge o buna parte a credincioșilor SA NU SE VACCINEZE!

 10. $c bor $rl a reactionat repede, nu ca la „satanistii” aia de la colectiv

 11. A aflat cam târziu….. unde a fost până acum???
  Pe lună să joace golf?

 12. Cu multa durere prosteste poporul si a construit un mastodont a la ceausescu. Se piteau face 10 spitale ultra moderne cu banii aia. De ce bre popa iti bati joc de romani?

  • Cele noi vor arde mai rau decat cele vechi cand se respecta normele iar materialele de constructii nu ardeau si permiteau extinderea focului.

 13. N-a spus si unde i se localiza durerea…

 14. Fariseul fericit nu ar indemna nici macar acum lumea sa se vaccineze. BOR ar trebui sa nu mai primeasca nici un leu de la buget cata vreme nu se inhama la promovarea vaccinarii, adica la sustinerea binelui comun.

 15. ”Fetele bisericesti” sunt cei mai mari antivax. Ies in fata altarului si isi dau cu parearea despre ce nu se pricep. Romani de buna credita asculta discursul lor si aberatiile antiumane. Daca iti iubesti aproapele nu predici ceea ce nu pricepi. Un mesaj imporant pentru fetele beisericesti si care trebuie citat a scri domnul Profesor Radu Carp. Sper sa fie distribuit si spre ei poate pricep adevarata dogma.

  ”Sfantul Anastasie Sinaitul în timpul epidemiei de ciumă a lui Iustinan. Acesta afirma că bolile atacă persoanele nu în funcţie de calitatea lor morală sau duhovnicească, ci de constituţia lor corporală. Boala sau menţinerea sănătăţii nu sunt rezultatul unei intervenţii directe a lui Dumnezeu, în chip de pedeapsă, ci depind de condiţiile de viaţă ale fiecăruia. Dumnezeu nu este răspunzător faţă de relele care se abat asupa omului. Jean – Claude Larchet, în lucrarea “Mic ghis teologic şi duhovnicesc pentru vreme de pandemie”, ne arată foarte clar că teologia şi medicina au conlucrat armonios de-a lungul istoriei, iar încercarea de a institui o opoziţie între cele două nu a reuşit niciodatâ. Cei cu adevărat credincioşi ascultă deopotrivă de sfaturile medicului şi ale preotului.” https://www.contributors.ro/virusul-si-vaccinul-care-ne-au-smintit/

 16. „Durerea” e in cot sau la ceafa ca nu a precizat?