G4Media.ro

Patriarhul Daniel: Am aflat cu durere despre tragedia provocată de incendiu, ne…

Patriarhul Daniel: Am aflat cu durere despre tragedia provocată de incendiu, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați

Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române a adresat un mesaj de condoleanțe familiilor celor decedați în incendiul de astăzi de la Institutul Matei Balș.

Mesajul integral al Patriarhului Daniel:

Am aflat cu durere despre tragedia provocată de incendiul din spitalul „Matei Balș” din București, în dimineața zilei de vineri, 29 ianuarie 2021, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 4 persoane și alte 102 au fost evacuate, fiind transferate la alte spitale din Capitală.

În aceste momente pline de suferință și tulburare pentru familiile îndoliate, dar și pentru noi toți care traversăm încă o perioadă critică marcată de pandemie, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniţi.

Totodată, adresăm un părintesc mesaj de condoleanţe şi consolare familiilor celor decedați, rudelor și prietenilor acestora, precum şi întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața. (Foto: Basilica.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Parcă ar fi fost mai bine să nu se fi construit acea monstruozitate de catedrală și să se fi făcut câteva spitale. Așa nu ar mai muri arși ca șobolanii cetățenii țării.

  • In loc să se roage (adică să nu facă nimic), mai bine s-ar înfrîna de la banul public, să ajungă și pentru alte investiții

  • Sectia care a ars era noua. Poate ar trebui sa se mai darame spitale, ca in catedrala nu au ars oameni in ultimul an.

  • E incredibil modul reductionist și fascist în care vedeți lucrurile. Dacă nu se construia catedrala nu se întâmplau dezastrele în spitale? Religia e o forma de exprimare interioara a fiecărui individ și este un drept fundamental, nu catedrala este cauza lucrurilor de la Balș. Ci incompetenta autorităților…. Dar fiecare după propria putere/rațiune de a înțelege lucrurile. „Prezentul este ca o carte închisă fără puterea de descifrare poruncitoare a trecutului”, susținerile voastre sunt de tip neocomunist, fascist, etc.

  • @ Barbu Gh. Aleluia! Nici măcar eu nu puteam spune mai bine!

  • Religia e boala psihică, ai material de studiu cât vrei, dacă cauți „religion psychological disorder”.

 2. Te-ai trezit, betmene? Altceva decat rugaciuni si catedrale, mai facem pentru comunitate?

 3. la colectiv nu prea i-am auzit .. dar aia erau „satanisti”

 4. Când a devenit monah, Preafericitul Daniel a depus și votul sărăciei, de a care a uitat. Poate și-l reaminteste și il pune in practică. Precum Patriarhul Pavle al Serbiei! Luxul Patriarhiei și al episcopilor este deja sfidător. Pe când un spital regional ridicat prin efortul BOR? De vorbe-n vânt, de mutre acre, autiste si de preoți fățarnici ne-am săturat!

  • Bai comunist ordinar, Patriarhia are o groaza de spitale, orfelinate si azile de batrani in subordine si zero incendii. Informeaza te cap de guma!

 5. Vad ca sunt plini de ortodocsi pe aici care sprijina constructia de catedrale si spun ca nu au legatura dramele din spitale cu asta…. am doua intrebari, sincer si fara pic de rautate, rog raspuns :

  1.De ce e nevoie de biserici si de preoti? Nu se poate dialoga direct cu dumnezeul vostru, personal, prin rugaciune din intimitatea casei sau de oriunde? De ce e nevoie de mediu special si de intermediar? Care e justificarea?

  2. De ce e nevoie ca bisericile sa fie cat mai mari si grandioase? De ce e nevoie de atat aur in ele? Va declarati adeptie ai unei religii care predica umilita si renuntarea la bunurile lumesti si totusi vreti catedrale mai mari, mai scumpe. Nu credeti ca dumnezeului vostru i-ar fi mai pe plac sa va vada ca donati banii aia (multi sau putini) ajutand un bolnav sau un sarman?

  Nu caut cearta sau sa jignesc pe cineva, pur si simplu nu inteleg cum poti sa crezi ceva cu tarie si in acelasi timp sa faci si sa sprijini fix opusul. De unde atata disonanta cognitiva?!

 6. @Nationalistul – Ești dus rău de tot. Biserica ortodoxa are doar 45 de locații cu specificul respectiv, majoritatea cabinete stomatologice😀 Vezi basilica. ro. Dobrogea, nordul Moldovei (cu direcție la Make tomitanul), Oltenia nu beneficiază de acest „sprijin’ al Bisericii Ortodoxe. Trebuie sa ai probleme mari sa bagi câteva zeci de mii de euro doar pentru… ‘pe fiecare dintre cele şase clopote se află inscripţionate: stema Patriarhiei Române, chipul în efigie al patriarhului Daniel, sub păstorirea căruia s-a concretizat construirea Catedralei Naţionale, şi crucea patriarhală, precum şi inscripţia: ‘Binecuvântarea Patriarhului Daniel al României pentru Catedrala Naţională – Centenar 1918 – 2018’. De ce șeful Daniel nu a spus ca sumele necesare pentru toate cele 5 înmormântări vor fi suportate de biserica?

 7. In primul an de primagarie al lui Fierea, capitala si sectoarele au dat 56 milioane la biserici. Nu era mai bine sa se fi construit/renovat ceva spitale si/sau scoli?