G4Media.ro

Pârtiile de schi din Sovata și Toplița se deschid sâmbătă. Domeniul schiabil…

Foto: Schi Sovata / Facebook

Pârtiile de schi din Sovata și Toplița se deschid sâmbătă. Domeniul schiabil Mădăraș e închis de Crăciun

Zăpada puțină și perioadele de temperaturi relativ ridicate au determinat administratorii pârtiei din Aluniș – Sovata să anunțe deschiderea ei doar în 25 decembrie, de Crăciun, transmite Rador.

Reprezentantul administratorului, Vasile Hărșan a precizat că deocamdată nu e destulă zăpadă pentru pârtia mare și va funcționa doar cea mică, pentru începători:

„Pârtia de schi din Sovata se deschide sâmbătă. Din păcate, la pârtia mare nu avem destulă zăpadă, am făcut ceva zăpadă dar se încălzește de mâine și ne mai trebuiau vreo două zile de temperaturi mai scăzute. O să funcționeze pârtia mică de 300 de metri lungime cu zăpadă artificială pentru începători și pista de tubing de 100 de metri pentru săniuș. Măcar frig să fie că avem tunuri și putem face zăpadă, dar numai trei nopți am avut frig”, a declarat acesta.

La Toplița situația e similară. Administratorul Cristian Baciu a explicat pentru Radio Târgu Mureș că din cauza lipsei zăpezii deocamdată pot fi deschise de sâmbătă doar pârtiile mici pentru începători și cea de săniuș: „Momentan, se lucrează pe brânci pentru a putea înzăpezi integral, am profitat de fiecare val de temperaturi negative. Se produce zăpadă artificial iar sâmbătă intenționăm să deschidem pârtia Bradul, de 800 de metri și care e destinată schiorilor începători, și pârtiile deservite de banda de transport – asta înseamnă pârtia de sanie și cea de începători. Pârtiile deservite de bandă au 220 de metri”.

Pârtiile de schi din Mădăraș sunt accesibile de trei săptămâni și funcționează cu program normal, zilnic de la 10.00 la 16,00, dar în zilele de 24 și 25 decembrie domeniul schiabil este închis. Reprezentantul administratorului, Ruszuly Emese, a explicat că este tradiția locului, nimeni nu va avea acces pe pârtie, chiar dacă are cazare rezervată în stațiune: „Asta e o tradiție la noi, în fiecare 24 și 25 decembrie este liber pentru toată lumea. În rest, funcționăm cu program normal, în timpul vacanței de la ora 18.00 la ora 21.00 este și nocturnă. Turiștii au de toate în stațiunea Mădăraș -Harghita, pensiuni, restaurante, centre de închirieri echipamente de toate felurile, și pârtii de la începători până la avansați. Accesul este mai dificil, vorbim despre drumuri forestiere înzăpezite de 10-12 kilometri, înguste și cu diferență marte de nivel. Deci trebuie să avem mașină 4×4 sau mașină cu lanțuri antiderapante. În momentul în care cineva alunecă și nu se mai poate mișca din loc, blochează tot traficul”.

În ultimii doi ani, tot mai mulți turiști din țară vin la în stațiune și la domeniul schiabil Harghita – Mădăraș, nu cunosc condițiile specifice și riscă să se blocheze pe drumurile forestiere de acces.

Reprezentantul administratorului, Ruszuly Emese, a precizat că pe pagina de facebook a stațiunii există toate informațiile necesare. Din ajunul Crăciunului, adică de mâine, se va putea schia și în Poiana Brașov. Iubitorii sporturilor de iarnă vor putea utiliza toate pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul şi cele două pârtii pentru începători. (Foto: Schi Sovata / Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter