G4Media.ro

Partidul pro-prezidențial Rusia Unită se îndreaptă către o nouă majoritate zdrobitoare în…

Partidul pro-prezidențial Rusia Unită se îndreaptă către o nouă majoritate zdrobitoare în urma alegerilor pentru Duma de Stat/ Comuniștii, pe locul al doilea

După numărarea a 99,84% din procesele verbale ale secțiilor de votare la scrutinul proporțional de listă națională Rusia Unită (Edinaya Rossiya – ER) totalizează 49,83% din voturile exprimate potrivit Comisiei Electorale, fiind urmat de Partidul Comuniștilor (KPRF), cu 18,94%, Partidul Liberal Democrat (LDPR) cu 7,52%, O Rusie Dreaptă (SR) cu 7,47% și Oameni Noi (NL) cu 5,33%.

Un astfel de scor ar oferi ER 112 din cele 225 de mandate în Duma de Stat alese prin proporțional. La scrutinul majoritar uninominal cu un singur tur prin care sunt desemnați ceilalți 225 de deputați ai Dumei de Stat potrivit rezultatelor parțiale ER ar fi obținut 198 de mandate, ceea ce împreună cu majoritatea mandatelor alese la votul de listă iar  va oferi un total de 310 de mandate sau peste 2/3 din totalul celor 450 câte numără camera inferioară a parlamentului Federației Ruse.

Aceasta este a șasea victorie consecutivă a ER, partid format pentru a-l susține pe Vladimir Putin după prima victorie în alegerile prezidențiale din 2000. La precedentul scrutin parlamentar din 2016 ER a obținut 54% la votul de listă și 343 de mandate în total, performanță record care probabil nu va fi depășită anul acesta.

Sondajele de opinie indicau un scrutin mai echilibrat, cel puțin la votul de listă, dar măsurile administrative împotriva opozanților, inclusiv retragerea de pe internet de către Google și Apple a aplicației Vot Inteligent proiectată de aliații liderului întemnițat al opoziției liberale, Alexei Navalnîi, care indica alegătorilor cum să voteze ca să bareze calea ER, au făcut ca acest scrutin să constituie, din nou, o simplă formalitate pentru partidul de guvernământ.

Votarea s-a desfășurat în trei zile, începând cu 17 septembrie, iar participarea la vot a fost de circa 45%. Cu acest prilej au avut loc alegeri și pentru nouă guvernatori regionali și 39 din cele 85 de adunări legislative regionale ale Federației Ruse.

sursa: TASS, Reuters, Moscow Times

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. cam putini parlamentari, sa ia exemplu de la noi
    ce s-or mai obosi cu alegerile daca tot partidul unic iese mereu

  2. Rusia este un stat federal si pe langa cei 450 de deputati si 170 de senatori din parlamentul federal mai sunt 85 de legislaturi regionale.

  3. dupa ce i-a indepartat de pe liste pe toti aia de l-ar fi deranjat nu s-a lasat si a furat chiar si asa simulacrul asta de alegeri. te umfla rasul cand vezi ce simulacru. ce crede nene ca e vreun mesia? e un simplu. si unul rau in cazul lui.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.