G4Media.ro

Partidul lui Péter Magyar, pe locul doi într-un sondaj în Ungaria pentru…

Sursa foto: Facebook/Péter Magyar

Partidul lui Péter Magyar, pe locul doi într-un sondaj în Ungaria pentru Parlamentul European, după partidul FIDESZ controlat de Viktor Orbán

Potrivit ultimului sondaj realizat în Ungaria de Závecz Research, patru partide (alianțe) ar putea trimite reprezentanți în Parlamentul European, însă primele două formațiuni au cele mai mari șanse, relatează rtl.hu Conform datelor sondajului efectuat la începutul lunii mai, privind listele pentru Parlamentul European, Fidesz-KDNP conduce cu 39%, în timp ce Partidul Tisza, controlat de Péter Magyar (foto sus), principalul opozant al lui  Viktor Orbán, a urcat la 26%. Lista de candidați a DK-MSZP-Párbeszéd are 17% .

În perioada premergătoare alegerilor din 9 iunie, Institutul de Cercetare ZRI Závecz a realizat sondajul de opinie pe baza unui eșantion reprezentativ de interviuri personale, la comanda RTL.

La începutul lunii mai, lista Fidesz-KDNP pentru Parlamentul European era cotată cu o susținere de 28% , ceea ce înseamnă că partidul de guvernământ miza pe aproximativ 2,2 milioane de susținători. Tabăra Partidului Tisza era cotată cu 19%, adică miza pe 1,5 milioane de alegători.

Lista de candidați a alianței DK-MSZP-Párbeszéd era cotată cu 12%, adică aproximativ 1 milion de persoane, iar Mi Hazánk și Momentum aveau o bază de susținere de 4-4%, ceea ce înseamnă aproximativ 300-300 de mii de susținători maghiari.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...