G4Media.ro

Partidul fugarului Ilan Șor din Moldova, vizat de un dosar penal privind…

Foto: Facebook / Ilan Sor

Partidul fugarului Ilan Șor din Moldova, vizat de un dosar penal privind o finanțare presupus ilegală. Partidul Șor este puternic anti-occidental

Procurorii din Republica Moldova au deschis un dosar penal care vizează o presupusă finanțare ilegală a Partidului Șor, controlat de fugarul Ilan Șor, potrivit publicației NewsMaker. Partidul Șor a fost fondat și este controlat de Ilan Șor, un om de afaceri cu conexiuni la Moscova, condamnat în primă instanță pentru corupție și fugit în Israel.

Procurorii au început joi percheziții în dosarul penal.

Tot joi procurorul general interimar Dumitru Robu a solicitat ridicarea imunității parlamentare a Marinei Tauber (Partidul „ȘOR”), vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022.

Acțiunea ar fi avut loc cu „intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate”, potrivit NewsMaker.

Partidul „ȘOR” a publicat o declarație oficiale cu privire la dosarul penal pornit pentru finanțare ilegală. Reprezentanții formațiunii acuză partidul de guvernare de „răfuială politică”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Deci dacă te cheamă Ion Popescu, partidul o să se numească Partidul Popescu?

  2. Sor joaca pe confuzia dintre persoana fizica Sor, partidul Sor si reteaua de magazine satesti Sor. Cand sunt alegeri apare cate o duba cu produse ieftine si bune pe care este scris Sor. In schimb, partidul e une fel de facatura : promoveaza imaginea blondei slabute care nu vorbeste.

  3. Alta jigodie si Sor asta, a ciordit banii si a fugit in Israel.

  4. I-au facut dosar pentru ca e anti-ieuropean.

    Daca e ceva sa ma compenseze din dezgust e ca facatorii de dosare ieuropene i-au facut dosar si lui Nastase, si ii vor face si lui Basescu. Sper ca iubitorii de UE sunt multumiti acum.