G4Media.ro

Partidul extremist AUR cere sindicatelor din învățământ să spună „dacă există sau…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Partidul extremist AUR cere sindicatelor din învățământ să spună „dacă există sau nu membri ai Alianței infiltrați în grupurile interne de comunicare ale acestora”

Partidul extremist AUR cere sindicatelor din învățământ să spună „dacă există sau nu membri ai Alianței infiltrați în grupurile interne de comunicare ale acestora”, după ce în spațiul public a apărut pe surse această informație.

„Alianța pentru Unirea Românilor, prin intermediul președintelui AUR, deputatul George Simion, a transmis către toate sindicatele din învățământ câte o solicitare scrisă prin care le solicită liderilor acestor organisme să clarifice informațiile promovate în aceste zile, fără niciun fel de dovadă, de către diverse instituții media cu privire la posibila infiltrare a unor membri ai AUR în grupurile interne de comunicare ale protestatarilor din învățământ”, se arată în comunicatul citat.

Postul de televiziune România TV, sancționat în mod repetat de CNA pentru dezinformare, a difuzat miercuri mai multe informații sub formă de burtiere prin care a transmis ideea unei false alianțe între USR și mișcarea protestatară Rezist, pe de o parte, și partidul extremist AUR.

”Oamenii AUR și Reziștii inflitrați acuză sindicaliștii: trădătorii” / ”Reziștii și Simion s-au aliat, fac scandal la biroul lui Ciolacu” / ”George Simion îi coordonează pe Reziști să îl atace pe Ciolacu”, a titrat România TV pe burtiere pe parcursul emisiei de miercuri.

Ce s-a întâmplat de fapt în realitate?

Mai mulți parlamentari USR au adus miercuri în plenul Camerei Deputaților pancarte de la protestul profesorilor, pentru a atrage atenția colegilor din coaliția de guvernare. Parlamentarii USR au prezentat pancartele de la tribuna Parlamentului și au făcut fotografii și transmisii live cu acestea.

Ulterior, George Simion și alți parlamentari ai partidului extremist AUR au forțat intrarea în biroului șefului PSD, Marcel Ciolacu, deși știau că acesta e la guvern la negocieri cu sindicatele. Parlamentarii AUR au folosit și ei pancarte ale profesorilor, spunând că sunt cele aduse de USR în Parlament.

Ulterior, RTV a difuzat informația despre o presupusă alianță între AUR și USR, informație falsă.

”Absolut nu. USR este un partid liberal, pro-occidental și cu valori democratice solide. Adică tot ce nu este AUR. De menționat totuși, că atât PSD și PNL au tolerat, încurajat și preluat mesajele xenofobe ale AUR prin diverși lideri (de ex. Marcel Ciolacu sau Rareș Bogdan)”, a declarat Cătălin Drulă pentru G4Media când a fost întrebat dacă există vreo alianță cu AUR.

Sebastian Ghiță, fondatorul RTV, a fugit în Serbia cu o zi înainte de a fi inculpat într-un dosar DNA. Autoritățile judiciare din Serbia au refuzat extrădarea lui Ghiță în România. Într-o înregistrare difuzată de RTV după fuga sa, el a prezentat două nume despre care susținea că sunt agenți CIA.

O monitorizare realizată de echipa tehnică a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) în săptămâna 23 – 27 ianuarie 2023 și solicitată de Mircea Toma arată că RTV acordă spații largi de emisie partidului extremist AUR. Astfel, AUR a apărut la știri de 14 ori (aproape la egalitate cu PSD și PNL – câte 15 apariții).

De asemenea, liderul AUR George Simion e prezent constant la RTV.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. O mizerie indusă de TV.

  2. Se incearca deturnarea protestelor! Cpruptii USL o sa isi puna slugile AUR olace sa strice protestele profesorilor ‼️

  3. Maestrul C zicea recent ca AUR nu e nici extremist, nici fascist, iar despre Simion zicea ca-i acorda „toata stima”.

  4. Nu mai faceti va rog marketing partidului extremist/KGBist AUR.

    Nu ma poate interesa mai putin ceea ce spune si face AUR.

    Va multumesc!