G4Media.ro

Partidul extremist AUR acuză Digi24 de cenzură, după ce George Simion a…

Partidul extremist AUR acuză Digi24 de cenzură, după ce George Simion a încercat să intre cu forța în sediul instituției: Postul de televiziune încalcă în mod asumat legea

Partidul extremist AUR acuză Digi24 de cenzură și susține că încalcă în mod asumat legea deoarece ”refuză sistematic să reflecte opiniile și pozițiile politice ale partidului”. Precizările vin după ce liderul AUR, George Simion, a încercat, miercuri seară, să pătrundă cu forța în sediul televiziuni ”pentru a discuta cu cineva din conducerea editorială”, dar a fost oprit de agenții de pază. Simion s-a manifestat agresiv.

Redăm mai jos un fragment din comunicatul partidului extremist AUR:

”Atragem atenția că postul de televiziune Digi24 încalcă în mod asumat legea și chiar propriul cod de conduită, atunci când refuză sistematic să reflecte opiniile și pozițiile politice ale partidului AUR, deși realizatorii și invitații în emisiune denigrează sistematic imaginea și mesajele Alianței.

În ce privește considerațiile defăimătoare prezentate și asumate în numeroase rânduri de către prezentatorii postului de televiziune, care își arogă dreptul de a eticheta drept „extremist” un partid parlamentar, menționăm că Alianța pentru Unirea Românilor este un partid parlamentar, legal constituit, responsabil și legitimat de sutele de mii de simpatizanți și militanți care i-au acordat votul și îi sprijină viziunea politică.

Dacă un post TV își arogă dreptul de a cenzura un partid politic pe baza propriilor judecăți de valoare, iar societatea acceptă acest mod de a face presă, oare cum ar arăta societatea în care partidele politice ar face același lucru cu mass-media, pe baza unui sistem de valori convenabil și agreat de acestea? Răspunsul e simplu, cei mai în vârstă au experimentat asta, într-o vreme în care Digi24 ar fi putut cu siguranță să emită, pentru că ar fi luat și atunci forma și culoarea puterii”

Context

Lideru AUR, George Simion, a cerut, miercurui seară, să fie primit în sediul televiziunii pentru a-și spune punctul de vedere legat de declarațiile ministrului Energiei, Virgil Popescu, care într-o emisiune la Digi24 a spus că AUR urmărește interesele Rusiei.

Doi agenți de pază l-au acuzat pe Simion că a forțat intrarea în sediu și au chemat poliția. Ei i-au cerut lui Simion să iasă din curte, pentru că e proprietate privată. Simion a refuzat să părăsească incinta în primă fază, dar după sosirea polițiștilor a ieșit pe stradă.

”Autoritățile statului sunt la dispoziția Digi24. Aici e UM Digi24. E sediul SRI”, a spus Simion.

Simion a urlat la un angajat al postului care nu l-a lăsat să intre în sediu și i-a strigat ”Nesimțitule! Ia mâna de pe mine”.

Angajatul Digi24 nu s-a intimidat și i-a refuzat lui Simion accesul în clădire: ”Nu mai țipa că nu mă intimidezi!”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. naționalismul ăsta economic, mă gândesc că e ceva câh nu? Ca să fii pe linie cum trebuie să fii?internaționalist?

  • Nu exista nationalism economic cand economia este gloabala. Daca vrei sa fi nationalist cu economia ajungi ca korea de nord 🙂 Vezi China cum e cu economia si apoi mai vorbeste. Mai citeste chestii inteligente pe internet ca doar pentru propaganda il folosesti.

  • Nationalismul economic e ceva extraordinar, de aia cheltuieste Soroc miliarde ca sa-l suprime.
   Pentru cine nu cunoaste deloc economie: nationalismul economic e ca atunci cand o celula din organismul tau se hotarste sa traiasca pe cont propriu, separata de celelate celule.

 2. Sa-l propună pe Dragnea.

 3. Sunt convins că Csaba este mult mai competent decât Peiu😂😂😂

 4. Domnul profesor Peiu , ar fi trebuit să fie ministrul energiei .

  • Intr-o tara normala asa ar fi trebuit! Da nu-i tarziu!Vin alegerile.

  • @Agapi
   Au grijă laboratoarele subterane de la 3 coceni,acuma lozinca numai ie :”PESEDE,Rusia” l-au băgat pe bietul Domn Profesor la malaxor.
   SRI de cine ne apără??De ciocoii noi sau de ăia vechi?

 5. G4, da’ ziceți-o direct că Peiu e și pro-rus și antisemit, nu vă jenați!

 6. Este un profesionist. Nu are nicio legătură cu cine il susține sau nu. Asta cu susținerea este doar politic.

  • Adevarul e că mafioților le-a fost frică de el!

  • Un profesionist nu se bagă în troacă.
   Un profesionist de la Politehnică e inginer și nu se pretinde expert în economie.