G4Media.ro

Partidul britanic de dreapta Reform UK, condus de militantul pentru Brexit Nigel…

Sursa foto: Photo 257995926 © Dave Hewison | Dreamstime.com

Partidul britanic de dreapta Reform UK, condus de militantul pentru Brexit Nigel Farage, cere o reducere a impozitelor cu 40 de miliarde de lire sterline pentru alegători

Partidul britanic de dreapta Reform UK, condus de militantul pentru Brexit Nigel Farage, a cerut luni o reducere a impozitelor cu 40 de miliarde de lire sterline (51 de miliarde de dolari) pentru alegători, finanţată prin eliminarea dobânzilor plătite băncilor de către Banca Angliei, transmite Reuters, transmite News.ro.

Reform UK, ocupând locul al treilea în sondajele de opinie preelectorale şi agravând necazurile conservatorilor de la guvernare, a spus că doreşte un prag anual de 20.000 de lire sterline de la care oamenii încep să plătească impozit pe venit, o creştere mare de la nivelul actual de 12.570 de lire.

Preşedintele partidului, Richard Tice, a declarat că planul va accelera economia şi va pune capăt ”neglijenţei grave” a plătirii de către BoE a zeci de miliarde de lire pe an băncilor în cadrul programului său de relaxare cantitativă, finanţat de contribuabili.

”Aceştia sunt bani adevăraţi, banii tăi fiind folosiţi pentru a îmbogăţi oraşul Londrei”, a declarat Tice într-o conferinţă de presă.

În cadrul programului său de stimulare economică QE, BoE a cumpărat obligaţiuni guvernamentale de 875 de miliarde de lire sterline care au o rată fixă ​​a dobânzii.

Foşti oficiali ai BoE au sugerat că băncile ar putea câştiga dobândă doar pentru o parte din depozitele lor la BoE.

Guvernatorul Andrew Bailey a spus că acest lucru ar limita capacitatea BoE de a conduce economia prin modificarea ratei dobânzii.

Ministrul de Finanţe, Jeremy Hunt, a spus că ar afecta competitivitatea Marii Britanii ca centru de servicii financiare.

Dar dezbaterea nu s-a estompat, având în vedere amploarea provocării cu care se confruntă următorul guvern de a îmbunătăţi serviciile publice fără a mări povara datoriilor Marii Britanii.

Conservatorii şi Partid Laburist, principalul de opoziţie, care pare să câştige alegerile din 4 iulie, au exclus majorarea cotelor impozitului pe venit, asigurărilor naţionale şi taxei pe valoarea adăugată.

Capital Economics, o companie de consultanţă, estimează că guvernul ar putea economisi până la 40 de miliarde de lire sterline pe an dacă BoE ar înceta să plătească toate dobânzile la rezervele bancare.

Dar este probabil ca această sumă să scadă la aproximativ 17 miliarde de lire sterline, pe măsură ce ratele dobânzilor scad, iar BoE vinde mai multe obligaţiuni pe care le-a cumpărat în cadrul QE, a spus acesta, adăugând că un sistem parţial sau nivelat este mai probabil decât încetarea totală a dobânzii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...