G4Media.ro

Parlamentul iranian a depus plângere împotriva preşedintelui țării, Hassan Rohani

Parlamentul iranian a depus plângere împotriva preşedintelui țării, Hassan Rohani

Într-o luptă pentru putere care se intensifică în Iran, între aripa dură şi moderaţi, Parlamentul a depus plângere împotriva preşedintelui Hassan Rohani, relatează Agerpres, conform DPA.

Parlamentarii iranieni îl acuză pe preşedinte că nu a respectat legile adoptate de parlament.

După cum a transmis duminică agenţia de ştiri Fars, 190 dintre cei 235 de parlamentari prezenţi au votat pentru depunerea plângerii, fără a furniza alte informaţii sau detalii suplimentare.

Observatorii văd o legătură între vot şi reluarea negocierilor nucleare la Viena, care ar putea necesita un compromis cu inamicul aripii dure, SUA.

La scurt timp după victoria lor în alegerile parlamentare din februarie 2020, parlamentarii aripii dure şi conservatorii au făcut presiune asupra preşedintelui moderat să fie convocat şi, în cele din urmă, să demisioneze.

Aceştia susţin că Rohani a îndepărtat Republica islamică de obiectivele sale ideologice cu politici pro-occidentale şi cu acordul nuclear de la Viena din 2015.

Rohani, la rândul său, a acuzat forţele extremiste din parlament că au sacrificat interesele naţionale pentru luptele interne de putere înaintea alegerilor prezidenţiale din iunie.

Rohani însuşi s-ar putea să nu mai poată candida din nou după două mandate, dar, potrivit observatorilor, reprezentanţii aripiidure vor să reducă la minimum şansele altor candidaţi moderaţi.

Sursa Foto: Facebok

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. A inteles cineva ceva dina rticolul asta? Cine sunt „aripa dura”, presedintele cu aripa dura sau nu? Citez: „Aceştia susţin (nota mea – „acestia” sunt parlamentarii aripii dure şi conservatorii care au făcut presiune asupra preşedintelui moderat) că Rohani a îndepărtat Republica islamică de obiectivele sale ideologice cu politici pro-occidentale şi cu acordul nuclear de la Viena din 2015” Deci ce inteleg de aici? Mai sus imi spune ca inamicul aripii dure e SUA?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.