G4Media.ro

Parlamentul European îi cere lui Viktor Orban să prezinte o poziție europeană…

Parlamentul European îi cere lui Viktor Orban să prezinte o poziție europeană comună în timpul vizitei pe care o va efectua la Moscova

Comisiile pentru afaceri externe și pentru apărare ale Parlamentului European au anunțat că premierul Ungariei, Viktor Orban, trebuie să prezinte o poziție europeană comună în timpul vizitei pe care o va efectua la Moscova, informează hungarytoday.hu.

Pe de altă parte, consilierul Departamentului de Stat al SUA, Derek Chollet, a vorbit cu secretarul de stat pentru politică de securitate Péter Sztáray despre relaxarea conflictului ruso-ucrainean, rolul Ungariei în NATO și cooperarea militară dintre cele două țări.

Pe 1 februarie, Viktor Orbán va merge în Rusia pentru a se întâlni cu președintele rus Vladimir Putin. Discuțiile bilaterale se vor concentra pe proiectul Paks (centrala nucleară), aprovizionarea cu gaze și producția de vaccinuri, relatează Euronews.

Nathalie Loiseau, președintele Subcomisiei pentru securitate și apărare, a declarat că  este important mesajul pe care prim-ministrul maghiar îl va duce la Moscova și că este important să existe un mesaj comun coordonat din partea UE:

”Putin încearcă să ne despartă; de exemplu, ieri s-a întâlnit cu companii italiene. Și va continua să ne testeze. Sper din tot sufletul că Viktor Orbán este conștient de ce este în joc și că rămâne la mesajul de unitate al UE”, a declarat Loiseau.

Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, David McAllister, a adăugat că „este important ca mesajul UE să fie clar” pentru Moscova: „Cele 27 de state membre, care lucrează cu partenerii noștri transatlantici, trebuie să precizeze că orice atac militar asupra Ucrainei ar avea consecințe grave și că susțin suveranitatea și integritatea teritorială a tuturor țărilor europene, inclusiv a Ucrainei”.

Orbán va merge în Rusia, în ciuda faptului că partidele de opoziție din Ungaria i-au cerut să-și anuleze călătoria, deoarece „vizita sa – și faptul că nu și-a anulat călătoria în ciuda tensiunilor crescânde de la granița Ucrainei – transmite mesajul că statele membre NATO și UE nu sunt unite în a respinge propunerile lui Putin.”

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Asa Viktorash, arata-ne tuturar ca Ungaria e o c..va, du-te si pupa-i inelul tatucului Putin, poate iti mai ies niste combinatii, mai scoti si tu cateva meleoane, acum pe ultima suta de metri. Sau poate cine stie, mai prinzi 4 ani, ca ungurii par a fi cam masochisti.

 2. Ungaria isi apara interesele ei nu pe ale clanului de la Bruxelles.

 3. Așa cum face și Germania .

 4. Ar fi bine , ca dupa modelul gardurilor la granite inceput de Victor Orban dupa care desi criticat de toti s-au luat multe tari din Europa, cei de la Bruxelles sa transmita prin vocea lui Orban ca nu se amesteca in criza ukraineana.
  Ce nevoie are Europa de o Ukraina in NATO ?
  Ukraina trateaza cu toata desconsiderarea minoritatile, atit cea romaneasca ( vreo 500.000 ) cit si pe cea maghiara, de asta Viktor Orban nu este de partea Ukrainei.
  Noi de ce nu ne interesam deloc de soarta romanilor din Ukraina ?
  De ce le permitem sa ne trateze cu desconsiderare ?
  Si acum de ce sa-mi pun eu tara in pericol pentru a apara un adversar daca nu chiar un dusman ?

  • Pt ca o granita cu Rusia e un pericol si mai mare si nu cred ca vreun roman si-ar dori sa simta iar in ceafa rasuflarea bolsevica, cu tot ce-a insemnat asta pt noi toti in secolul trecut.