G4Media.ro

Parlamentul European a interzis accesul lobby-iştilor gigantului american al vânzărilor online Amazon

Sursa foto: Facebook

Parlamentul European a interzis accesul lobby-iştilor gigantului american al vânzărilor online Amazon

Lobby-iştii gigantului american al vânzărilor online Amazon au accesul interzis în Parlamentul European la cererea Comisiei pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale, a declarat miercuri o purtătoare de cuvânt, confirmând informaţiile publicate anterior în Politico, transmite Reuters conform Agerpres.

„Chestorii au autorizat Secretariatul General să retragă cartelele de acces pe termen lung ale reprezentanţilor intereselor Amazon”, a spus purtătoarea de cuvânt, adăugând că o interzicere a accesului în Parlamentul European este o raritate.

Potrivit unei surse europene, Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale din Parlamentul European a solicitat participarea Amazon la audierile publice dar gigantul american a refuzat în repetate rânduri. Această comisie a început să analizeze politica salarială şi condiţiile de muncă de la Amazon, precum şi atitudinea companiei cu privire la înfiinţarea de sindicate.

Amazon avea 14 angajaţi la Bruxelles cu cartele de acces în Parlamentul European. ONG-ul Corporate Europe Observatory susţine că Amazon a cheltuit 18,8 milioane de euro pentru a face lobby pe lângă instituţiile europene.

„Suntem dezamăgiţi de această decizie, deoarece vrem să ne angajăm într-un dialog constructiv cu decidenţii”, a declarat un purtător de cuvânt de la Amazon, adăugând că grupul i-a invitat pe decidenţi să îi viziteze facilităţile în mai multe ocazii.

Cu toate acestea, o solicitare de a vizita uzina Amazon din Germania în cursul lunii decembrie nu a putut fi onorată deoarece „acesta este cel mai aglomerat moment al anului pentru afacerile noastre”.

În luna octombrie a anului trecut, Amazon a dat publicităţii primul său raport de transparenţă, conform căruia gigantul american are peste 181 de milioane de utilizatori frecvenţi în Uniunea Europeană şi angajează peste 150.000 de persoane în blocul comunitar.

Germania este cea mai mare piaţă a Amazon din Europa, cu 60,4 de milioane de utilizatori activi lunari. Urmează, în ordine, Italia (38,1 de milioane de utilizatori activi lunari), Franţa (34,6 de milioane) şi Spania (25 de milioane). Grupul american are 250 de depozite şi centre logistice în UE.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...