G4Media.ro

Parlamentul din Taiwan, primul legislativ din Asia ce legalizează căsătoriile între persoane…

Parlamentul din Taiwan, primul legislativ din Asia ce legalizează căsătoriile între persoane de acelaşi sex

Parlamentul din Taiwan a devenit vineri primul legislativ din Asia care legalizează căsătoriile între persoane de acelaşi sex, transmit AFP şi BBC, preluate de Agerpres.

Votul de vineri de la Taipei survine după ce în 2017 Curtea Constituţională a decis în favoarea dreptului cuplurilor de acelaşi sex de a se căsători „cu acte”.

În urma deciziei Curţii, parlamentul a primit un termen de doi ani pentru adoptarea unei legislaţii în acest sens, termen care expira la 24 mai.

Deputaţii au dezbătut trei proiecte de lege diferite în vederea legalizării uniunilor homosexuale, iar cea adoptată a fost cea mai progresistă, propusă de guvernul preşedintei taiwaneze Tsai Ing-wen.

Ea le permite cuplurilor homosexuale să formeze „uniuni permanente exclusive” şi conţine şi o clauză care le autorizează să solicite înscrierea uniunii în „registrul de căsătorii”.

Celelalte două, propuse de deputaţi conservatori, se refereau la „relaţii de familie între persoane de acelaşi sex” sau „uniuni între persoane de acelaşi sex”, şi nu conţineau termenul „căsătorii”.

În noiembrie, opoziţia conservatoare din Taiwan a organizat o serie de referendumuri la care majoritatea participanţilor au respins ideea ca mariajul să fie definit altfel decât uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

Mii de susţinători ai drepturilor homosexualilor s-au adunat vineri în faţa clădirii parlamentului în aşteptarea deciziei, în pofida ploii torenţiale.

Vineri este şi Ziua internaţională de luptă împotriva homofobiei, transfobiei (aversiunea faţă de transsexuali – n.r.) şi bifobiei (aversiunea faţă de bisexuali – n.r.).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.