G4Media.ro

Parlamentul britanic se pronunță vineri asupra acordului de retragere din UE a…

Parlamentul britanic se pronunță vineri asupra acordului de retragere din UE a Marii Britanii

Preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, a anunţat joi că a acceptat propunerea guvernului britanic de a supune la vot, vineri, acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană, întrucât moţiunea va cuprinde doar acordul de retragere, nu şi declaraţia cu privire la viitoarea relaţie dintre Londra şi Bruxelles, informează Reuters, prleuată de Agerpres.

”Moţiunea este nouă, în mod substanţial diferită, şi în conformitate cu cerinţele deciziei mele”, a spus Bercow, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, preşedintele Camerei Comunelor a hotărât că guvernul condus de Theresa May nu va putea reveni în parlament cu acordul de retragere în forma deja respinsă de două ori.

Deşi liderii europeni au cerut până la finele acestei săptămâni un vot favorabil privind acest acordul de retragere, în caz contrar ei neacceptând o prelungire a datei efective a Brexitului dincolo de 12 aprilie, premierul Theresa May a insistat că va cere un nou vot al Camerei Comunelor numai dacă va considera că există şanse ca acordul să fie votat.

Potrivit Agerpres, dacă deputaţii britanici aprobă săptămâna aceasta acordul încheiat în noiembrie, Cei 27 sunt de acord să amâne data Brexit-ului pentru 22 mai.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Cred ca sunteti tampiti de-a dreptul, se pare ca voi pricepeti numai a treia oara, la primele doua ati dormit!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.