G4Media.ro

Parlamentul a aprobat înființarea unei comisii de anchetă privind gestionarea stării de…

Parlamentul a aprobat înființarea unei comisii de anchetă privind gestionarea stării de urgență și achizițiile din această perioadă / Președintele comisiei va fi de la PSD

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat, marţi, înfiinţarea unei comisii de anchetă privind achiziţiile şi gestionarea stării de urgenţă, cu 337 voturi „pentru” şi 3 abţineri, relatează Agerpres.

Potrivit hotărârii de înfiinţare, comisia are ca obiective analiza fundamentării şi eficienţei măsurilor de informare, verificare şi monitorizare epidemiologică a cetăţenilor români care s-au întors în România din zonele de risc de la declanşarea epidemiei de coronavirus; verificarea modului în care s-au fundamentat şi elaborat ordonanţele militare pe perioada stării de urgenţă, precum şi a mijloacelor de informare care au stat la baza fundamentării şi elaborării acestora; verificarea achiziţiilor de materiale sanitare, medicamente şi alte produse folosite pentru limitarea răspândirii virusului, precum şi la diagnosticarea şi tratarea persoanelor susceptibil a fi infectate cu acesta.

Alte obiective ale comisiei sunt analiza situaţiei epidemiologice în principalele focare de infecţie, determinarea cauzelor care au dus la apariţia acestor focare, precum şi analiza măsurilor care au fost luate pentru punerea acestora sub control; analiza măsurilor privind înregistrarea şi plata activităţilor de telemuncă, şomaj tehnic şi a acţiunilor vizând menţinerea locurilor de muncă; verificarea modului în care au fost alocate sume din bugetul de stat pentru asigurarea de materiale şi substanţe necesare limitării efectelor răspândirii şi respectiv tratării infectării cu COVID- 19, precum şi a asigurării alocărilor bugetare necesare susţinerii economiei.

Comisia va avea 21 de membri şi este împuternicită să facă audieri şi să ceară autorităţilor şi instituţiilor publice, oricăror structuri de specialitate ale statului, altor entităţi publice sau private, precum şi cetăţenilor să îi pună la dispoziţie date, informaţii şi materiale necesare şi utile pentru clarificarea obiectivelor sale. Dintre cei 21 de membri, 9 sunt de la PSD, 4 de la PNL, 3 de la USR, 2 de la Pro Europa, 2 de la UDMR şi unul de la PMP.

Preşedinte comisiei va fi propus de PSD, cei trei vicepreşedinţi aparţin PNL, USR şi Pro Europa, iar secretarul – UDMR.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. psd va ancheta de ce pnl au furat fără ei

  • Să furi de la bolnavii de Covid-19 și în dauna medicilor fără echipamente de protecție este pa fel de odios ca și furtul lui Dragnea de la copii, în Teleorman.

  • Deci stai un pic, sa clarificam, @MVM
   Dragnia a furat de la copiii orfani?

 2. Inca un fel de aflarea-n treaba la PSDei!
  Apucaturile de pe vremea lui Dragnea nu au disparut, nu vor disparea niciodata, sunt aceiasi escroci, doar Dragnea lipseste!
  PSDeilor, unde-s celebrele Comisii „gaura lui Ciolos” si Comisia pentru fraudarea alegerilor europarlamentare?!
  1) 16.01.2017. „Plenul reunit al celor două Camere a aprobat, luni, anchetarea de către comisiile de buget ale Parlamentului a situaţiei privind nerealizarea unor venituri de către Guvernul Cioloş, discuţiile stârnind dispute între Liviu Dragnea şi opoziţie, aceasta din urmă acuzând un demers inutil al puterii.
  Înfiinţarea Comisiei de anchetă a fost APROBATA cu 248 de voturi „pentru” şi 102 „împotrivă”.
  PNL, prin vocea prim-vicepreşedintelui Cătălin Predoiu, a criticat iniţiativa, considerând că este un demers inutil. „Ni se propune să anchetăm o prognoză, ceeea ce în DEX înseamnă o estimare probabilă a unor valori viitoare, cu parametri incerţi. Ni se cere să anchetăm ceva ce prin natura lui este incert”, a spus el.
  Comisia a disparut in neant…
  2) 26.06.2019. „A fost înființată Comisia parlamentară care ar urma să analizeze presupuse fraude la alegerile europarlamentare din 26 mai. Comisia a fost înființată la cererea PSD, chiar dacă scrutinul a fost ORGANIZAT chiar de Guvernul PSD.
  Comisia va fi condusă de deputatul Lia Olguța Vasilescu.
  Premierul Viorica Dăncilă spunea luni, după şedinţa coaliţiei, că s-a discutat despre înfiinţarea unei comisii parlamentare care să analizeze „fraudele de la votul pentru alegerile europarlamentare”, dar şi soluţiile propuse pentru votul din diaspora.”
  Ce facusi, Olguto?!
  #NIMIC PSDist!
  Si Comisia asta a disparut in neant…

  • Hahahahaha 🙂
   Nice one.

  • Lista comisiilor ar putea continua. Eu sunt interesat doar de una: comisia „Nana”, condusa de impetuoasa G. Fierea. Ati mai auzit ceva, s-a facut vreo trimitere în judecata, sau altceva? Sigur, a fost ceva praf în ochii electoratului (înca) naiv.

 3. ce partid se numeste „pro europa”? vreau sa ii votez!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.