G4Media.ro

Parisul anunță că toate trupele sale care luptau împotriva islamiștilor din Mali…

Sursa foto: EPA/MOUSSA KALAPO via Agerpres

Parisul anunță că toate trupele sale care luptau împotriva islamiștilor din Mali au părăsit țara: „Franța rămâne angajată în Sahel, în Golful Guineea și în regiunea Lacului Ciad cu toți partenerii”

Franța a declarat luni că toate trupele sale care luptă din 2013 împotriva militanților islamiști din Mali au părăsit țara, în urma unei decizii de retragere luate în februarie din cauza deteriorării relațiilor dintre Paris și Bamako, transmite Reuters.

Franța și aliații săi militari au declarat atunci că, după aproape un deceniu de staționare în Mali, luptând împotriva insurgenților islamiști din întreaga Africă de Vest, se vor muta în schimb în Niger.

„Din această dimineață… această redistribuire a fost posibilă odată cu plecarea din Mali a ultimului soldat francez din cadrul operațiunii Barkhane”, a declarat Elysee într-un comunicat.

„Franța rămâne angajată în Sahel, în Golful Guineea și în regiunea Lacului Ciad cu toți partenerii angajați în favoarea stabilității și a luptei împotriva terorismului”, mai preciează președinția franceză.

Loviturile de stat din Mali, Ciad și Burkina Faso au slăbit alianțele Franței în fostele sale colonii, i-au încurajat pe jihadiștii care controlează suprafețe mari de deșert și mărăciniș și au deschis ușa unei influențe mai mari a Rusiei.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. daca da europa un partz in directia rusiei, toata federatia se dezmembreaza. ciocul mic…ati aratat cat de impotenti sunteti.
  cel mai probabil Franta anticipeaza un conflict cu China in Asia si isi aduna trupele , atata tot. Americanii tot de asta s-au retras din Afganistan

 2. daca da europa un partz in directia rusiei, toata federatia se dezmembreaza. ciocul mic…ati aratat cat de impotenti sunteti.
  cel mai probabil Franta anticipeaza un conflict cu China in Asia si isi aduna trupele , atata tot. Americanii tot de asta s-au retras din Afganistan

  • Asa este. Tocmai au facut un zbor test de 3 avioane Rafale, Franta – Noua Caledonie, 72 de ore. Sa fie siguri, nu doar simulari pe calculator.
   Cat despre jivina mujica, plezneste-l imediat peste bot. Cum o ia pe aratura, cum trebuie pleznit.

 3. Volodea, ce ti-ar mai place sa jefuiesti, sa furi, ca iubitii tai mujici. Ghinion de nesansa 😀 Ti-o tragem instantaneu peste bot, cum bati campii, mars la tine-n Siberia.