G4Media.ro

Părinții tinerilor morți în incendiul din Clubul Colectiv cer tragerea la răspundere…

Părinții tinerilor morți în incendiul din Clubul Colectiv cer tragerea la răspundere a celor responsabili de tragedia din urmă cu trei ani

Părinții tinerilor care și-au pierdut viața în urma incendiului din Clubul Colectiv cer procurorului general al României urgentarea anchetei în vederea tragerii la răspundere a celor vinovați.

”Au trecut trei ani de la tragedia de la Clubul „Colectiv”, în care au pierit 64 de tineri nevinovați. Trei ani de revoltă, de neputinţă, de furie. Cu toate acestea, constatăm cu stupoare, indignare, dar și nemărginită durere că înalții funcționari implicați în dezastru nu au fost chemați în fața organelor judiciare pentru a da explicații. Raportul intitulat „Observații privind intervenția medicală după incendiul de la Clubul Colectiv” întocmit de o echipa din Ministerul Sănătaţii și depus la Cabinetul Ministrului Sănătății, probă esențială în stabilirea faptelor și tragerea la răspundere penală a celor vinovați, a dispărut”, se arată într-un comunicat de presă.

Ei au transmis procurorului general, Augustin Lazăr, o listă cu revendicări:

– să dispuneți extinderea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de sustragere sau distrugere de înscrisuri, prev. de art. 259 CP, identificarea autorilor și tragerea lor la răspundere penală;

– cercetarea, în vederea stabilirii răspunderii penale, potrivit vinovăției fiecăruia, dacă, și în măsura în care aceasta există, a următoarelor persoane implicate în crearea cadrului general care a premers, a existat concomitent și a succedat incendiul de la Clubul Colectiv:

 • Ministrul Administrației și Internelor;
 • Ministrul Sănătății;
 • Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență;
 • Prefectul Municipiului București;
 • Inspectorul șef al ISU București;
 • Comandantul operațiunilor de salvare (COS);
 • Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București;
 • Medicul șef al SMURD, adjunctul comandantului operațiunilor de salvare și directorul operațiunilor de salvare medical (DSM);
 • Medicul șef al Serviciului de ambulanță București – Ilfov;
 • Responsabilii de întocmirea, implementarea și punerea în aplicare a Planului alb pentru managementul incidentelor cu victime multiple și integrarea acestora la nivelul sistemelor de comandă și coordonare cu Planul Roșu de intervenție din cadrul fiecărei unități sanitare implicate (unități de primiri urgențe și/sau unități spitalicești care au recepționat pacienți) pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă prev. de art. 192 Cp, abuz în serviciu prev. de art. 297 Cp, neglijență în serviciu prev. de art. 298 Cp, zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 Cp, precum și pentru alte infracțiuni ce vor fi descoperite pe parcursul cercetărilor;
 • derularea și soluționarea cu celeritate a anchetei.

”Tragedia familiilor care şi-au pierdut copiii într-un eveniment care a marcat o ţară întreagă, faptul că după trei ani suntem mai slab pregătiţi în cazul unui eveniment de aceleaşi proporţii, iar timpul în loc să lămurească lucruri mai mult le ascunde, sunt semnale de alarmă pe care suntem obligaţi să le tragem până când, la un moment dat, ceva se va schimba. În bine. Pentru ei, dar şi pentru noi”, conchide comunicatul semnat de Narcis Hogea, Eugen Iancu și Laurentiu Istrate.

Citește și: Tudorel Toader, prins cu minciuna. Răspuns oficial al CSM: În dosarul de candidatură al procurorului general nu există nicio ordonanţă de clasare dată lui Klaus Iohannis

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Arafat doar se face ca lucreaza…nici acum nu vrea sa indrepte smenurile pompierilor privind avizele de securitate la incendii din constructii.

 2. Inspectorii isu si patronii clubului sunt vinovati in egala masura de moartea acelor oameni. Restul cu cine a dat autorizatia si cine a semnat si cutare sunt a 5-a roata la toata caruta asta de nenorociti.

 3. Cu toata compasiune fata de cei care au avut de suferit in urma incendiului de la Colectiv , dar se vede cam cum functioneaza ” justitia ” .
  Bineinteles ca inspectorii si patronii sunt vinovati , dar de la acestia nu prea au ce bani sa ia .
  Imi place lista de revendicari , dar totusi este prea scurta .
  Dar despre faptul ca totusi este bine sa fi responsabil fata de viata ta , nu pomeneste nimeni nimic .
  Cand li-i se intampla cate ceva , multi incep sa chiraie , ca statul (autoritatile ) nu ii ajuta .
  Invatati sa va ajutati singuri , asa este in lumea libera .
  In SUA esti liber sa mori cu zile in fata spitalului daca nu ai asigurare , si depinde si ce fel de asigurare ai , daca ai una pentru o aspirina si un pahar cu apa , atat vei primi .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.