G4Media.ro

Părinții cer Guvernului să crească finanțarea de bază a educației cu cel…

Părinții cer Guvernului să crească finanțarea de bază a educației cu cel puțin 27%: De la hârtie igienică și săpun, până la laboratoare, nevoile de bază lipsesc în toate școlile

Părinții cer Guvernului să majoreze finanțarea de bază a educației, cu cel puțin 27%. “Nevoile de bază nu sunt încă acoperite nicăieri în țară: de la hârtie igienică și săpun, până la laboratoare”, atrage atenția Federația Asociațiilor de Părinți din preuniversitar. Declarațiile ministrului Ecaterina Andronescu privind renunțarea la fondul clasei și finanțarea Școală după școală “rămân un vis fără niciun suport în realitatea școlii românești”, dacă rămân aceleași condiții de subfinanțare.

Părinții cer și “justa punere în aplicare a noului Cod Etic al cadrelor didactice atunci când vine vorba despre ‘micile atenții’”, precum și “punerea la dispoziția părinților a unui număr de telefon unde să poată fi semnalate practicile care nu au nicio legătură cu etica și morala educației”.

“Din informațiile actuale, Guvernul pregătește o majorare doar cu 4,25% pentru bunuri și servicii și cu 22% pentru salarii, fapt ce va adânci și mai mult discrepanțele dintre învățământul urban și rural”, atrage atenția Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar (FNAP).

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. A furat PSD-ul si sapunul si hartia igienica din scoli? O sa va fure si chilotii de pe voi!

 2. Atât pentru elevi cât și pentru profesori condițiile asigurate sunt mult sub standarde in majoritatea școlilor. Nu exista toalete decente, apa calda e un vis, nu exista materiale și consumabile, unele dotări din laboratoare depășesc 50 de ani nemaifiind utile pentru o instruire moderna.
  Preocupările guvernării sunt către școală doar la alegeri sub forma de promisiuni, că apoi sa fie uitate.
  Masuri de taiere sau anulare luate de hulitul guvern Boc sunt și acum in vigoare ! Lupta a fost contra măsurilor lui Boc până au ajuns la putere, apoi o parte a acestora sunt valabile și astăzi. Ați auzit de salariile de merit, singurele care se acordau în școală printr-o analiză transparenta ? Au fost tăiate de Boc. Tăiate au rămas. Însemnau 10 sau 15% in plus la salariu pentru 10 % din profesorii din școală, dar se stimula munca in școală și nu bibliorafturile de hârtii depuse la inspectorate de către cei favorizați, hârtii care reflectă prea puțin activitatea la clasa.
  Școala este în disoluție. Calitatea este o floare rară și este finanțată de parintii cu posibilități, care își dau copii la meditații și crează condiții decente in scoli pentru copii lor. Pentru ceilalți, dezastru. Parcă un fost ministru spunea că educația e gratuita deoarece copii nu plătesc… Plătesc părinții … Zâmbete amare…

 3. Toate aceste lucruri au loc pentru ca de ani de zile se interpreteaza voit eronat notiunea de ”finantarea invatamtului”.
  Toti banii luati de la populatie pentru finantarea invatamintului, de duc doar in salariile lucratorilor din invatamint ( mercenarii din invatamint ), case muncesc 4-5 ore /zi, care au concedii de cateva luni pe an, platite de popor, premii, tichete ce vacante, tichete de masa, mai nou indemnizatii pentru alimente, intr-un sistem care s-a transformat intr-o oaza de protectie sociala si nu de profesionalism.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.