G4Media.ro

Pariarhul Kirill, după ce a susținut ”operațiunea specială” în Ucraina: Azi, când…

Sursa foto: Kremlin.ru

Pariarhul Kirill, după ce a susținut ”operațiunea specială” în Ucraina: Azi, când lumea este dezbinată de conflicte şi contradicţii, când ura, frica şi ostilitatea şi-au făcut sălaş în inimile multor persoane, este important să nu uităm de credinţa creştină

Patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a pledat sâmbătă pentru pace şi depăşirea conflictelor, într-un mesaj transmis cu ocazia Paştelui Ortodox, relatează EFE, citată de Agerpres.

„Azi, când lumea este dezbinată de conflicte şi contradicţii, când ura, frica şi ostilitatea şi-au făcut sălaş în inimile multor persoane, este important să nu uităm de credinţa creştină şi de a ne arăta iubirea faţă de semenii noştri, singura care poate vindeca rănile provocate de rău şi de falsitate”, se arată în mesaj.

Patriarhul Kirill a făcut totodată apel la menţinerea „unităţii între creştinii ortodocşi” şi la rugăciune pentru „triumful unei păci durabile”.

„Fie ca rănile şi dezbinările să fie alinate de harul divin”, a spus el.

Biserica Ortodoxă Rusă a sprijinit anterior „operaţiunea specială” rusă din Ucraina, ceea ce a fost – potrivit experţilor – unul dintre motivele suspendării întâlnirii dintre patriarhul Kirill şi papa Francisc, ce urma să aibă loc în iunie la Ierusalim.

Întrebat despre motivul pentru care nu a călătorit în Ucraina, în semn de sprijin faţă de această ţară, papa Francisc a spus că în condiţiile actuale „nu poate face nimic care să pună în pericol obiective majore, precum posiblitatea de a se obţine o încetare a focului sau cel puţin deschiderea unui coridor umanitar”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

 1. Bisericile creștine si statele au fost mereu mana in mana, de la Împăratul Constantin încoace.

  • Colonelul Kirill ? Maiorul Kirill ?

  • Inalt Prea Satan (IPS) a vorbit prin intermediul generalului ortohot Kirill. Uitat sa-i fie numele…AMIN

  • Iar Hrist a făcut parte dintr-o familie monoparentala cu o mamă denaturata nu USR? Vai mama ei teologie. Ia un durex și vezi de treaba cu in/cultura,, matale „. Dacă tăceai…

 2. Pai facem ce am facut de cand a aparut credinta crestina, ne injuram si ne batem. Pare ca nu ajuta prea mult nicio credinta, ajuta doar la usurarea buzunarului.

  • Ajuta, ajuta la separarea puterilor in Univers, puterea spirituala e la un Dumnezeu, omului ii raman puteri mai mici. Daca imparatii si presedintii nu s-ar mai da trimisi ai Divinitatii (oricum ii spune), lumea ar avea o viata ceva mai linistita. Putin, Kim Jong – asta pretinde ca e nascut miraculos sub o stanca..sau ceva de genul – si toti tatucii pretind ca detin puteri spirituale, electoratul confuz se transforma in enoriasi ai bisericii stat sau ai statului biserica. Asta e boala noastra, lucrurile nu sunt bine separate, se intampla ceva inainte de nastere cand separarea in cele doua parti simetrice ar trebui finalizata, dar nu este, asa ca stanga si dreapta ajung sa fie inversate, negrul e uneori negru alteori alb, amestecam curatenia cu gunoiul. Rezulta o pocitanie. Ne lipseste claritatea.

  • gicule, aici sunt de acord cu tine.

  • istoria demonstreaza

 3. Bolsevicii sunt anti-religie. La noi daramau biserici. La Moscova acest sclav sustine crimele desi in biblie spune „sa nu ucizi”. Kiril e un alt oligarh KGBist ca orice altul care se da preot

  • nene ai spume la gura. Ce facea inchizitia? Ce s-a rezolvat cu cruciadele? Ce se rezolva cu „razboiul sfant” al islamistitilor? sunt sigur ca in minte lor proasta au vazut un mijloc de a scoate masele de sub tutela bisericii. daca nu crezi in vecin nu ii darami casa. Nu inteleg de ce aveti discursul asta de care ti se face scarba. Sa nu uitam ca biblia (Vechiul testament) propovaduieste crimele in masa. 10 plagi asupra egiptului. dar…… chestie de interpretare. PS sunt curios cat de tare te-a deranjat ca a darmat biseci comunismul pana sa nu comentezi iar ca un ………………

 4. Habotnicia religioasa naste monstri!

 5. Conflictele si contradictiile sunt intai in capetele voastre. Tamaia se pune in cadelnita, tutunul se pune in pipa sau foi, niciodata nu se amesteca.

 6. Kirill, sluga bolsevica, sa arzi in iad! 😡

 7. Mai rău ca Teodosie..

 8. Piei Satană!

 9. …spuse Kirill, și mai luă o gură de asflat proaspăt cosit…

 10. Inalt Prea Satan (IPS) a vorbit prin intermediul generalului ortohot Kirill. Uitat sa-i fie numele…AMIN

 11. De tot risul rusnacii astia.parca sint toti clonati dupa Stalin

 12. Sa aduci si sa sustii trupele musulmane din Cecenia si sa le comanzi sa-ti omoare fratii de sange crestini ortodocsi din Ucraina…, ce fel de “Patriarh” poti fi? E clar ca biserica rusa nu exista atat timp cat la conducerea ei nu sunt decat niste ofiteri imbracati in sutane. Pacat!

  • Sa conduci niste „soldati” sa iti faca o „catedrala a neamului” de care „neamul” nu are nevoie? 11 lei /zi masa spital, acum din mila Dlui Ciuca 22 lei. 36 lei /zi Un copil din centru de plasament (fara mila lu ciuca). Comparam „patriarhi”? Sa racul daniel a zis ca el condamna//……. dar nu il schimba pe teodosie? Cand a propus cineva in prlamentul european impozitarea averilor cultelor au fost 78 impotriva. America este prima in lume ca religiosi prancticanti. Spania a fost candva si a inventat inchizitia. Franta a vrut sa scape si a inventat vrajitoarele. BDW fratii de sange pot sa iaba si alte religii intre ei. Syrpriza 80% din europa are singe de viking. chiar si daca nu sunt deschisi la culoare. e de bine ca avem postaci

  • Arsenie, INCHIZIȚIA a apărut prin sec. al 12 în
   FRANȚA, contra catarilor și valdenzilor care făceau disidență religioasă. Apoi s-a extins ca ciuma, în Spania, Portugalia, Mexic, Peru etc. promotorul ei fiind Biserica Catolică. Consider că a fost una din plăgile omenirii.

 13. Ce poate să iasă bun din contopirea a doi comuniști kgb-isti? Se vede în Ucraina.

 14. Incredibil ce ipocrit ticălos și fără niciun Dumnezeu!