G4Media.ro

Parcul buruienilor din Cluj, prilej de glume în municipiu: „A furat, dar…

Sursa foto: Actual de Cluj

Parcul buruienilor din Cluj, prilej de glume în municipiu: „A furat, dar s-a și făcut că face ceva!”/”Ai de capul meu!”/”Luați-vă maceta să vă faceți drum printre buruieni” / Parcul a fost amenajat cu 5 milioane de euro de Primăria Cluj / Reacția administrației

Mult lăudatul parc Pădurea Clujenilor de pe Bulevardul Muncii amenajat de Primărie pe 21 hectare, al doilea cel mai mare parc din municipiu, este lăsat în paragină, relatează Actual de Cluj.

Amenajarea s-a făcut în cadrul unui proiect de 22,8 milioane de lei din care valoarea nerambursabilă a fost de peste 9,9 milioane lei, restul fiind fonduri din bugetul local.

Lucrarea e mai degrabă un fiasco, un parc al buruienilor, decât o zonă de relaxare sau de aventură și relaxare cum a promis administrația locală în momentul în care a lansat investiția, scriu jurnaliștii clujeni.

Sursa foto: Actual de Cluj

Noile mărturii ale vizitatorilor, rezumă în luna august, situația reală a parcului: ”A furat, dar s-a și făcut că face ceva!”, ”Ai de capul meu!”, „de cumva n-ați mai văzut demult bani aruncați aiurea răăău de tot, luați-vă maceta să vă faceți drum printre buruieni și faceți o vizită prin parc. Sper doar să fiți pasionați de insecte, macro-fotografie sau plante non-domestice ca să zic așa, că altfel e posibil să vă plictisiți.”

„Alunecă terenul, gazonul pus să fie verde și frumos la inaugurare, e uscat cum se cade, iar mai în spate se văd frumos cum se usucă arborii proaspăt plantați (sau oare vine deja toamna?!). Pădurea clujenilor chiar începe să fie un nume ironic, din păcate”, au sesizat clujeni pe  Facebook la începutul lunii iulie.

„Este o problemă punctuală, locală, nu una generală, așa cum s-a prezentat pe internet. Constructorul intervine punctual pentru a rezolva aceste probleme. Oricum, lucrarea nu a fost încă recepționată”, a spuneau oficialii Primăriei Cluj-Napoca, odată cu sesizările din luna iulie

Sursa foto: Actual de Cluj

Administrația locală dă vina pe forma care se ocupă de spațiile verzi din oraș.

„În ceea ce privește spațiile verzi din cadrul proiectului, acestea se află în responsabilitatea firmei Eco Garden. Este vorba despre 100.000 mp de cosit și prășit și 2200 ml rigole de întreținut. O echipă a societății menționate se află pe teren, lucrând la remedierea aspectelor semnalate în presa locală. Vă atașăm câteva fotografii de la fața locului, realizate astăzi, 17 august 2022”, informează Primăria, prin intermediul biroului mass-media.

Despre lucrările la parc, executate de Nord Conforest, administrația locală clujeană mai arată că acestea nu sunt „complet recepționate de către Primăria Cluj-Napoca, mai fiind necesară remedierea anumitor aspecte”, fără să precizeze exact despre ce lucrări este vorba.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Ați votat PNL, primiți ce meritați.

  • Boc cu g e Dumnezeul Clujului e abia în 5 zi de Facerea Clujului și zeitățile fac greșeli, între timp s-a bocăit că mulți dintre acești sunt pe acolo.
   Unde sapă sapa locul,
   Sare din pământ și Bocul.

 2. Treaba e foarte simpla cu Boc, PR la maxim sa moara de ciuda miticii iar dupa gard e leopardul.
  Nu face infrastructura mai deloc in 5 mandate pentru ca apoi sa autorizeze proeictele doar prietenilor Tise si gasca lui de samsari imobiliari, orice altcineva vrea autorizare “infrastructura nu suporta”, aia nefacuta chiar de el -> profit maxim pentru prieteni si orasul are cel mai scump mp2 din tara, o anomalie in EU unde capitalele au asta.
  Apoi PR din nou, niste vopsea verde pe pistele impracticabile de biciclete, 1500 de metri de drum renovat in 5 mandate, 20 de copaci plantati si uite asa vine mandatul 6 pe modelul PSD care conduce tara de 30 ani
  La multi ani !

  • Fugi în Craiova dacă nu iti convine la Cluj!

  • deci solutia nu este sa evoluam ci sa ne mutam? cu asa mentalitate nu e de mirare ca am ajuns la coada lumii civilizate, sper sa nu te inmultesti mai departe

  • Pai maica, de ce-l mai votati?!? Al 5-lea si tot nu v-ati saturat? Inutile si revolta si plangerile si „mistoul”, capu face (sau mai bine zis, fara…) capu trage! Valabil pentru noi toti, de peste tot in tara, inclusiv bucuresteni!

  • @Adriana Negureanu
   Omul spune din start ca Boc e pentru oras ceea ce e PSD pentru tara

   E ca si cum te intreb eu acum de ce mai votezi PSD? sa te conduca, chair daca tu votezi altceva, e ok intrabarea asta?
   Prostimea hotaraste si trag toti, rezultanta…. tara este ultima din EU la mai tot

 3. sar si autorizatiile pentru infractoarea Nutzi Udrea care construieste langa groape de gunoi a orasului

 4. @G4media, adaugati si explicatiile care au venit dupa stirea initiala ca altfel doar faceti senzatie.

  • Exact #Tudor, ai dreptate! G4M, „gazetul” de propaganda a USR – un REPER pt ei, nu-i asa? – ataca & critica „decât” primarul Clujului, dar, de fapt, atacă & critică PNL-ul, k ăsta-i ordinu’ pe unitate.

  • Asa e babaieti!
   Ce dacă faci 45 de minute din Floresti în Manastur!
   Lasă ca venim cu bo(r)cuta și cu tisea pe Someș în jos! Pana la Clujana!
   Pffffui ce fain va fi! nordcomforest mai are de lucru.
   Și peste 250 de ani și cu metroul!
   La mai mare și decât la ce merităm.

 5. Unul dintre cuvintele cele mai folosite de regimul fanariot de la Bucuresti si coloana a 5-a din teritoriu este cuvantul asumat, adica toti se simt responsabili…Al doilea cuvant cel mai folosit – la concurenta cu primul – este : ‘ da vine pe …”. In acest caz administratia local da vina pe firma care se ocupa de spatiile verzi. Am inteles ca ei raspund pentru asa ceva, dar responsabil este administratia locala pentru ca ei trebuie sa aiba grija ca activitatea firmei sa se desfasoare conform contractului. Daca nu ati fi angajat o firma si ati fi avut voi angajati pe cine ati fi putut da „vina”? Ne-am saturat pana peste cap de incompetenta, indolenta, si diletantismul tuturor angajatilor din institutiile de stat.

 6. Să meargă Boc să dea cu lopata și maceta, că e expert.

 7. LASA CA NICI olga PEREMISTA NU SE LASA: A PAVELAT PROASPAT ENGLISH PARC.

 8. Amenajat e una întreținut alta.

 9. atâta se poate in satul lor clooj, un sat umflat cu pompa, care in mintea unor săteni de-ai locului se compara cu Londra, New-York și alte metropole europene..
  mai le trebuie și metrou acuma, in loc să-și rezolve cu wc-urile din fundul curții..
  mare ti-e grădina..!!