G4Media.ro

Parchetul general: Dovada care atestă dreptul de circulație în cazul șoferilor cu…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Parchetul general: Dovada care atestă dreptul de circulație în cazul șoferilor cu dosar penal și permis reținut se prelungește automat pe durata stării de urgență, șoferii nu mai trebuie să facă cereri

Dovada care atestă dreptul de circulație în cazul șoferilor cu dosar penal și care au permisul reținut pe durata cercetării se perlungește automat, prin ordonanțe de prelungire emise din oficiu de procurori, astfel că șoferii nu mai trebuie să depună cereri de prelungire pe durata stării de urgență, se arată într-un comunicat dat vineri publicității de Ministerul Public.

Redăm mai jos integral comunicatul Parchetului General:

”La nivelul parchetelor, în cauzele în care anterior instituirii stării de urgență prin ordonanță a procurorului a fost dispusă prelungirea dovezilor înlocuitoare cu drept de circulație ale permisului de conducere, emise în temeiul art. 111 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele interesate nu este necesar să depună cereri de prelungire.

Din oficiu, procurorii vor emite ordonanțe de prelungire a acelor dovezi pentru care anterior a fost dispusă o ordonanță.

Ordonanțele de prelungire vor fi transmise pentru operare la unitățile de poliție competente, fără a mai fi necesară consemnarea pe dovadă a prelungirii în această situație excepțională.

Precizăm că măsura a fost stabilită prin coordonare interinstituțională între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul de Interne și Inspectoratul General al Poliției Române.”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Trebuia să îmi prelungesc dovada in locuitoare de circulatie in data de 10 4 2020 mai trebue sa merg la tribunal poliție