G4Media.ro

Parchetul European: Fraudă cu fonduri UE cu un prejudiciu estimat la 1,7…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Parchetul European: Fraudă cu fonduri UE cu un prejudiciu estimat la 1,7 milioane de euro / 5 persoane, între care un fost deputat PSD, și două firme inculpate în România

Parchetul European din București (România) a pus sub acuzare, săptămâna trecută, cinci persoane și două companii pentru fraudă cu fonduri UE în valoare estimată de 1,7 milioane de euro, se arată într-un comunicat al instituției.

Se presupune că, între septembrie 2018 și februarie 2023, suspecții au folosit documente false și inexacte pentru a obține fonduri UE pentru crearea unei exploatații agricole. În total, se presupune că suspecții au primit pe nedrept 1,9 milioane de euro (9 210 491 de lei), din care prejudiciul efectiv cauzat a fost de 1,7 milioane de euro (8 358 821 de lei), deoarece plata a 200 000 de euro a fost oprită datorită anchetei.

Suspecții sunt: administratorul firmei care a primit fondurile UE, care era și deputat în Parlamentul României; firma beneficiară a fondurilor UE; doi administratori ai acestei firme; un contabil; un inginer de șantier; și o altă firmă.

Față de cele cinci persoane și cele două societăți s-a dispus trimiterea în judecată în calitate de inculpați pentru fals și înșelăciune împotriva intereselor financiare ale UE. De asemenea, au fost inițiate ordine de înghețare a peste 1,7 milioane de euro pentru recuperarea prejudiciilor.

Potrivit surselor G4Media.ro, fostul deputat anchetat de procurorii europeni este Octavian Goga (PSD). Acesta a fost parlamentar PSD în legislatura 2016 – 2000.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Se strange latzul 😀

  2. …fraudele astea uriașe ies la iveala după 20 de ani,iar daca o babă vinde ouă la piață sau la stradă,e amendată.
    Guvernele emit legi doar pt a se apăra de constituție,și nu pt noi.
    Apoi îndatoreaza țara cu sume istorice și dispar englezește,…in ceață.