G4Media.ro

Parchetul european condus de Kovesi a deschis 215 dosare pentru fraude în…

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Parchetul european condus de Kovesi a deschis 215 dosare pentru fraude în România. Prejudiciul total e de 1,8 miliarde euro

Parchetul European (EPPO), instituție condusă de Laura Codruța Kovesi, a deschis în 2023 în România 215 dosare legate de fraudarea fondurilor europene, cu prejudiciu total estimat la 1,87 miliarde euro, potrivit raportului oficial. În total, EPPO are 260 de investigații active în România, cu un prejudiciu total de aproape 2 miliarde de euro.

29 de persoane au fost deja inculpate în România în dosarele realizate de EPPO, iar în 7 dosare s-au înregistrat proceduri simplificate, în care inculpații și-au recunoscut vina.

Procurorii europeni au primit 331 de sesizări de la parchetele naționale, 20 de la persoane/firme, 15 de la diferite instituții europene, iar o sesizare a fost din oficiu.

EPPO a înregistrat deja 7 condamnări definitive în România și nu are nici o achitare.

Cele mai multe dosare privesc fraude cu fondurile destinate dezvoltării regionale, urmate de fraudele cu proiecte din agricultură și fondurile PNRR.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. O activitate lăudabilă,EPPO are rezultate semnificative,inclusiv în România.Bilă albă pentru doamna Kovesi.

 2. Câte se vor finaliza ? Câte se vor prescrie ? Căte vor fi ținute
  în sertar sub cheie ? Oare o să mai am plăcerea să aud cătușe
  zăngănind la tv ?. Totul depinde de Kovesi.

 3. Daca ar fi și cei din Romania la fel de implicați, bine ar fi.

  • Pai, cei din Romania sunt extrem de implicati, dar nu in sens pozitiv! Mai ales ca DNA-ul musamalizeaza ce poate si cat poate (gen BMW, etc… )

 4. Banuiesc ca astea sunt doar fonduri europene. Imaginati-va prejudiciul real, tinand cont si de fondurile din bugetul de stat. Sa mai adaugam si banii deturnati „legal” prin bani ofertiti partidelor, sau angajati inutili cu pile, institutii de stat cu singurul rol de a plati slugi de partid, salarii umflate, sporuri si tot felul de avantaje nesimtite.

 5. se clatina regimul pe omenie si vacute de muls

 6. Cum ar zice „liberalul” Rares: Kovesi a eșuat, este un manager execrabil. Nu a venit cu nimic…”

 7. Cât au vrut pesedaco-penaliștii în frunte cu Johannis (a se înțelege inclusiv Dan Voiculescu Felix) să scape de Codruța și nu le-a ieșit. Arde-i Codruța pe cocalari unde-i doare cel mai mult.

 8. Din articol aflam ca din 331 de sesizari, 260 sunt investigatii in Romania din care 215 dosare pt fraudarea fondurilor europene.
  Putem intelege ca romanii chiar sunt hotii Europei ori vestitul parchet aflat sub conducerea lui Kovesi nu are curaulj sa deschida investigatii prin restul U.E.

  • Ar fi frumos sa vedem un raport de activitate pe perioada in care a ocupat aceasta functie. Daca focusul activitatii e pe Romania si Bulgaria, e de inteles de ce a fost numita pe post si asta ar fi trist si ar intregi tabloul europeean.

 9. Termină daracului cu aceste vaccinuri. Vaccinu a fost și este vital pentru existența omenirii.