G4Media.ro

Parchetul European anunță confiscarea a 2,4 milioane de euro în România în…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Parchetul European anunță confiscarea a 2,4 milioane de euro în România în cadrul unei investigații privind importurile frauduloase de combustibil în Italia / Au fost confiscate 18 proprietăți în București

În cadrul unei anchete privind o fraudă transfrontalieră complexă în materie de TVA care implică combustibili importați pe piața italiană, condusă de Parchetul European din Bologna (Italia), au fost confiscate în România bunuri în valoare de 2,4 milioane de euro, se arată într-un comunicat al instituției.

Acest lucru se adaugă la confiscările anterioare executate în Italia, în valoare de 19,9 milioane de euro, care nu au acoperit întregul prejudiciu adus bugetului UE de activitățile frauduloase investigate, estimat la 92 de milioane de euro. Din acest motiv, atunci când procurorii europeni delegați la Bologna au găsit bunuri ale unuia dintre suspecți situate în România, au solicitat colegilor lor de la București să le confiște, lucru care a fost realizat cu promptitudine, datorită modelului operațional al EPPO ca birou unic.

În temeiul ordinului judiciar, emis de judecătorul pentru investigații preliminare al Tribunalului din Parma la cererea EPPO, ofițerii de aplicare a legii au confiscat 18 proprietăți situate în București, aparținând suspectului. De asemenea, au fost înghețate 14 conturi bancare, precum și participații în societăți românești care activează în domeniul imobiliar și în sectorul comercializării de carburanți, toate cu o valoare totală combinată de 2,4 milioane de euro.

Ancheta vizează un presupus grup infracțional condus de trei persoane, toate italiene, care acționează din Dubai, Miami și Napoli. Aceștia sunt suspectați că au introdus pe teritoriul italian produse petroliere de la rafinării din Croația și Slovenia pentru a le revinde ulterior la un preț redus, folosind o serie de societăți fantomă și o societate tampon. Potrivit anchetei, combustibilul era vândut unor societăți din România și din Regatul Unit și apoi facturat unor societăți fantomă italiene, toate administrate de membri ai organizației criminale.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cre’ ca e vorba, totusi, de sechestru nu confiscare