G4Media.ro

Parada de Saint Patrick’s Day de la New York a fost anulată,…

Sursa Foto: G4Media.ro

Parada de Saint Patrick’s Day de la New York a fost anulată, pentru prima dată în istoria evenimentului, din cauza pandemiei de coronavirus

Oraşul New York va anula parada de Saint Patrick’s Day, prevăzută pentru săptămâna viitoare, pentru prima dată în cei 258 de ani de istorie a acestui eveniment, în urma răspândirii coronavirusului în regiune, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a declarat că „aşteaptă confirmarea” în timp ce presa a anticipat deja anunţul, relatând că, după cina de gală, foarte importantă pentru donaţiile în beneficiul acestei festivităţi, se va anunţa anularea oficială a legendarei parade newyorkeze.

Numărul oficial de îmbolnăviri cu Covid-19 în statul New York a ajuns la 216, dintre care 53 de rezidenţi în metropola newyorkeză.

Decizia New York-ului se alătura altor suspendări ale paradelor de Saint Patrick’s Day anunţate la Dublin, Chicago sau Boston.

Sute de mii de persoane participă anual la Saint Patrick’s Day Parade la New York, care se organizează în acest oraş din anul 1762, fiind considerată cea mai mare sărbătoare dedicată sfântului protector al Irlandei.

Anul trecut, aproximativ 150.000 de persoane şi membri ai diferitelor asociaţii irlandeze cu sediu la New York au defilat pe celebra Fifth Avenue din Manhattan în acordurile cimpoaielor şi formaţiilor muzicale, sub privirile a două milioane de persoane venite să admire evenimentul.

Numărul deceselor de coronavirus în SUA a urcat miercuri la 37, în condiţiile în care autorităţile au avertizat că „situaţia în ţară se va agrava”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. S-au tampit si astia de frica.

  2. offtopic : e aproape de panica in magazine , lumea cumpara tot , rafturi aproape goale. O doamna cumpara 10 servetele cu 6,5 lei. Astia de la tv sunt de vina.