G4Media.ro

Papa Francisc şi regele Mohammed al VI-lea al Marocului cer ca Ierusalimul…

Papa Francisc şi regele Mohammed al VI-lea al Marocului cer ca Ierusalimul să rămână „patrimoniu comun al celor trei religii monoteiste”

Poziţia celor doi oficiali a fost consemnată într-o declaraţie comună citată de AFP și preluată de Agerpres, în care se subliniază „unicitatea şi sacralitatea” Oraşului Sfânt.

Anterior, într-un discurs ţinut la Rabat, în faţa a mii de marocani, suveranul pontif a susţinut că „libertatea conştiinţei şi libertatea religiei – care nu se limitează la libertatea cultului, ci trebuie să permită fiecăruia să trăiască potrivit propriilor convingeri religioase – sunt legate inseparabil de demnitatea umană”.

În cuvântarea sa publică, papa Francisc a apreciat că pentru combaterea fanatismului şi a fundamentalismului este nevoie de „solidaritatea tuturor credincioşilor, care au valorile noastre comune ca referinţe inestimabile ale modului nostru de acţiune”.

Vizita papei în Maroc, la invitaţia regelui Mohammed, urmează să continue şi duminică.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu mi se pare normal ca astia sa ia astfel de decizii fara sa se consulte cu Romania sau BOR. Tudorele, fa ceva! E clar un conflict undeva… Dancila a zis clar ca ea decide ce se intampal cu soarta a zeci de mii de oameni si zeci de ani de diplomatie si politica externa. Cum isi permit astia sa ia decizii fara sa se consulte cu guvernul #1 de la UE?!

  2. Se intampls ceva deosebit de grav in politica externa a tarii ,daca dupa avertismentele de anul trecut femeia aceasta care ne pastoreste a putit recidiva.Nu trbuia sa apara o asemenea intalnire intrr Papa di rgele Mahomed ,ca sa realizezi in ce te bagi.Un om cu minimum bun simt ar fi judecat altfel.Cum pot tara Dancila ,Melescanu si Dragnea Romania,fara sa se intample nimic?