G4Media.ro

Papa Francisc s-a întâlnit cu șeful Apple deși are o poziție critică…

sursa foto: Facebook

Papa Francisc s-a întâlnit cu șeful Apple deși are o poziție critică față de telefoanele mobile

Papa Francisc, care a declarat adesea că oamenii ar trebui să limiteze utilizarea telefoanelor mobile şi să prefere comunicarea personală, l-a primit luni în audienţă privată pe Tim Cook, directorul general al companiei Apple, relatează Reuters.

Cook, şeful companiei de tehnologie al cărui telefon iPhone a revoluţionat comunicarea personală, se afla pe lista de audienţe a papei Francisc. Vaticanul nu a dezvăluit ce s-a discutat în timpul conversaţiei private.

Suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, are o relaţie „complexă” cu telefoanele mobile. Anul trecut el a întrerupt audienţa generală când un consilier i-a dat un telefon mobil şi a primit un apel urgent de la un înalt oficial al Vaticanului.

Adesea, răbdător, el le permite credincioşilor să facă selfie-uri cu el.

Însă, de asemenea, el a avertizat cu regularitate oamenii să nu devină sclavii telefoanelor mobile şi a altor forme de tehnologie.

„Eliberaţi-vă de dependenţa de telefoanele mobile”, le-a spus el unor tineri în 2019. „Când devii sclavul telefonului tău mobil, îţi pierzi libertatea”, a spus papa Francisc.

Cu alte ocazii, el a afirmat că este trist că oamenii folosesc telefonul mobil în timp ce se află la masă sau asistă la Liturghie.

sursa: Agerpres.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Interesanta pozitie.De cand lumea ,religia a fost un dusman a stiintei si tehnologiei.Au acceptat atat stiinta cat si tenologia doar selectiv,ce le-a convenit la momentul oportun.Istoria nu se poate sterge,stim cati au fost omorati,asasinati,mutilati sau incarcerati ca nu au acceptat dogmele papalitatii de expl.Galileo a fost reabilitat dupa 359 de ani,probabil tot dupa atat timp isi va cere scuze pt „altele”. Mai bine si-ar vedea de problemele fara sfarsit din sanul bisercii,apoi o poate tine in replici si povâţuri.