G4Media.ro

Papa Francisc le transmite părinților să-și susțină copiii dacă aceștia sunt gay:…

Papa Francisc le transmite părinților să-și susțină copiii dacă aceștia sunt gay: ”Biserica nu poate accepta căsătoriile între aceleași persoane, dar poate sprijini parteneriatul civil”

Papa Francisc a afirmat miercuri că părinţii copiilor gay nu ar trebui să-i blameze, ci dimpotrivă să le ofere sprijin, relatează Reuters.

Afirmaţiile fac parte din comentariile spontane rostite în cadrul audienţei generale săptămânale în legătură cu dificultăţile pe care le întâmpină părinţii în creşterea copiilor.

Astfel de situaţii includ ”părinţi care văd o orientare sexuală diferită la copiii lor şi modalitatea în care să o abordeze, cum să fie alături de copii şi să nu se ascundă în spatele unei atitudini de condamnare”, a spus papa Francisc.

Suveranul pontif a afirmat cu o ocazie anterioară că persoanele gay au dreptul de a fi acceptate de familiile lor ca şi copii, fraţi sau surori.

A mai afirmat de asemenea că, deşi Biserica nu poate accepta căsătoriile între persoane de acelaşi sex, poate sprijini legile privind parteneriatul civil, care au drept scop oferirea partenerilor gay drepturi comune în probleme precum pensiile, asistenţa medicală şi probleme de succesiune.

Anul trecut, biroul doctrinar al Vaticanului a emis un document care spune că preoţii catolici nu pot binecuvânta relaţiile între persoane de acelaşi sex, o decizie care a provocat dezamăgire în rândul catolicilor gay.

În unele ţări, cum ar fi Statele Unite şi Germania, parohiile şi preoţii au început să binecuvânteze parteneriatele între persoane de acelaşi sex în locul căsătoriei, existând apeluri adresate episcopilor pentru a le instituţionaliza de facto.

Vocile conservatoare din Biserica Catolică, care numără 1,3 miliarde de credincioşi, au spus că papa Francisc – care a trimis mesaje de recunoştinţă preoţilor şi călugăriţelor care slujesc şi pentru catolici homosexuali – face afirmaţii contradictorii pe tema homosexualităţii, ceea ce derutează o parte dintre credincioşi.

Luna trecută, un departament de la Vatican şi-a prezentat scuze pentru ”că a provocat tristeţe în rândul comunităţii LGBTQ” prin înlăturarea de pe pagina sa de internet a unui link către un material al unui grup care susţine drepturile persoanelor homosexuale în pregătirea unui reuniuni la Vatican pe tema viitorului Bisericii, care va avea loc în 2023.

Potrivit Bisericii, persoanele gay trebuie tratate cu respect, iar în timp ce actele homosexuale sunt păcătoase, tendinţele homosexuale nu sunt considerate imorale.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. „[…] a provocat dezamăgire în rândul catolicilor gay”. 😀😀😀
  There is no such thing as „catolic gay”. Dacă e gay, nu e catolic. Dacă e catolic, nu e gay.
  Asta e ca aia cu USR – partid de dreapta.

  • Viitorul imediat ne rezerva o scena a rivalitatii ideologice intre Biserica Catolica si miscarile progresiste, de care aceasta pare sa se apropie tot mai mult. Dar in curand evenimentul paradoxal se va produce, iar cele doua vor fonda un soi de multi-alianta, cu un grad imens de cuprindere la nivel mondial.

   Dominatia politica, ideologica si religioasa va fi cvasi-totala. Oricine se va plasa in afara liniei de demarcatie ideologice nou trasata va fi considerat fanatic si ostracizat. Libertatea constiintei fiecaruia, asa cum este acum garantata in tarie democratice, va inceta sa existe. Lumea va intra in cel mai negru ev mediu pe care istoria l-a cunoscut si il va mai cunoaste.

  • usr e de extrema stanga

 2. Doar in țările ortodoxe ești diavol dacă ești gay. Bravo ție papa cel bătrân. Poate învăța și BOR ceva de la voi.

  • Cind iti alegi exemplu de urmat un eretic asa graiesti . Sclav al netrebniciei si paginismului .

  • Sa invete si homofobii cate ceva. Nu e musai sa-ti placa de o persoana LGBT, nu ti-o baga nimeni in pat. Nu te forteaza sa-i fii prieten. Dar fi frumos un minim de toleranta si de acceptare ca toti sunt oameni si au nevoi de baza, nu i-ar costa nimic asta.

  • @Adrian Popescu
   Sunt chiar curios ce ar spune Iisus despre „crestini” ca si tine. Crestinismul a fost deturnat de catre ura inca de la inceput. Mai bine sa fii pagan decat sa fii un „crestin” cu o obsesie asupra ereziilor si cu ura indreptata impotriva tuturor care nu ii impartasesc convingerile.

  • @Adrian: Sunt de acord cu ce spui referitor la ura față de oameni, indiferent de starea lor spirituală. Toți merită iubiți. Dar există o ură pe care orice creștin trebuie să o aibă, și nume cea față de păcat. Deviza creștină este ‘Urăște păcatul, dar iubește-l pe păcătos!’ Problema la Papa Francisc este că nu urăște păcatul homosexualității, de vreme ce susține parteneriatul civil, care înseamnă conviețuirea cu păcatul. Or, dacă păcatul aduce moarte spirituală, iar tu dorești ca toți să se mântuiască, cum să-i susții alegerea care îl omoară moral?! Datoria ta, ca om al lui Dumnezeu, este să îi luminezi pe oameni, ajutându-i să distingă între bine și rău, între normal și anormal, între sănătate și boală și chiar să-i ajuți să se vindece. Nu îi poți face să devină hetero, însă îi poți ajuta să găsească sens în altceva decât iubirea sexuală, care este naturală și netranscendentă, prin urmare.

  • Daca Isus ar veni acum si ar vorbi cu ei, ar fi catalogat ca eretic, exclus din biserica si eventual crucificat. Stai, ca asta suna cunoscut…

 3. daca preotii sunt batuti in cap nu fiti ca ei!

 4. Deci Papa s-a saturat sa fie seful bisericii si vrea sa fie patron de ONG acuma…

 5. La cati sunt pe ,,invers” intre preoti, e clar ca papa ii sustine !!! Poate si pe el cand il ia cu ,,friguri” apeleaza la un popa sa il incalzeasca!

 6. Si cu p… in c.. si cu sufletul in rai, asa-i ba papo?

 7. Să nu fim ipocriți. Eu cred că dragostea părintească poate trece peste orientarea gay a copilului. Nu toți tinerii cu această orientare se pot retrage în abstinență și rugăciune. Probabil că acest lucru îl spune și Papa. De aceea atunci când mulțumim lui Dumnezeu pentru facerile de bine și sănătate e bine să-I mulțumim și pentru faptul că în familiile noastre nu avem cazuri de această natură.

 8. Nu trebuie sa ne intereseze cu…rul nimănui.