G4Media.ro

Papa Francisc, la Budapesta: Antisemitismul este „un fitil care trebuie stins. Cel…

Sursa foto: Facebook/ Viktor Orban

Papa Francisc, la Budapesta: Antisemitismul este „un fitil care trebuie stins. Cel mai bun mijloc de a-l dezamorsa este de a promova fraternitatea”

Papa Francisc, care a început duminică o vizită în Europa Centrală cu o primă oprire la Budapesta, a evocat în capitala Ungariei „ameninţarea antisemitismului care circulă încă în Europa şi în alte părţi”, adăugând că antisemitismul reprezintă „un fitil care trebuie stins”, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Cel mai bun mijloc de a-l dezamorsa este de a lucra împreună într-un mod pozitiv şi de a promova fraternitatea”, a afirmat Papa Francisc, la o întâlnire cu reprezentanţi ai confesiunilor creştine şi ai comunităţilor evreieşti din Ungaria.

Suveranul Pontif a avut de asemenea o scurtă întâlnire, cu uşile închise, cu premierul ungar Viktor Orban, înainte de a celebra o liturghie în închiderea unui mare congres religios internaţional.

La scurt timp după sosirea la Budapesta, Papa Francisc a discutat cu şeful guvernului ungar, conform unor imagini difuzate pe contul de Facebook al lui Orban, în care se vede cum cei doi îşi strâng mâna.

Preşedintele Janos Ader şi principalii doi oficiali ai Curiei Romane au fost de asemenea prezenţi.

Sursa foto: Facebook/ Viktor Orban

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Teoretic poti impune ce vrei si poti vorbi ani in sir. Practic fiecarui om trebuie sa ii explici pe intelesul lui de ce asa e bine si asa nu.
  Nimic nu rezista daca este impus cu forta.
  Cred ca singura solutie este sinceritatea si trebuie sa arati tuturor ce a facut bun x sau y. Numai asa poti schimba parerile oamenilor.

 2. Dacă nu s-a mai spus despre holocaust si antisemitism, sunt cărți, muzee, filme, încă mai trăiesc oameni care pot să-ți povestească ce li s-a întâmplat în viață și tot pare că mai este nevoie. Cred că teoria conspirației este mult mai facilă, nu trebuie să faci niciun efort intelectual, emoțional, doar iei de gata discursul antisemitismului, antivaccin, antieuropean, anticevreamușchiiȘoșoacei și fandacsia e gata. Nu este vorba despre forță, este vorba despre încredere. Si, să nu-ți vină a crede, cei care au regula „iubește-ți aproapele că pe tine însuți” nu se mai iubesc nici pe ei, nu au încredere în ei, să nu se mintă că străinul nu este aproapele lor.

  • „Dacă nu s-a mai spus despre holocaust si antisemitism, sunt cărți, muzee, filme, încă mai trăiesc oameni care pot să-ți povestească” … zici ca e o intreaga industie, nu?

 3. Pana una alta papa ar trebui să combată anticrestinismul, un flagel care face ravagii în Europa.

 4. Corecta observația ,coroborata cu o combatere a prozelitismului musulman.In fond EUROPA e creștina și,speram,așa va rămâne.

 5. …zise sclavetele care spală picioare de musulmani și înghite lejer toate mizeriile făcut de nimicuri în Europa, care stă la baza tronului pe care e suit și de unde predică.