G4Media.ro

Papa Francisc deplânge ”înmulţirea teribilă a atacurilor împotriva evreilor în întreaga lume”,…

sursa foto: Vatican Media

Papa Francisc deplânge ”înmulţirea teribilă a atacurilor împotriva evreilor în întreaga lume”, într-o scrisoare adresată ”fraților și surorilor evrei”

Papa Francisc a deplâns sâmbătă „înmulţirea teribilă a atacurilor împotriva evreilor în întreaga lume”, precum şi creşterea antisemitismului şi anti-iudaismului începând cu 7 octombrie şi declanşarea războiului dintre Israel şi Hamas, relatează AFP, transmite Agerpres.

„Noi, catolicii, împreună cu voi, suntem foarte îngrijoraţi de înmulţirea teribilă a atacurilor împotriva evreilor în întreaga lume”, a subliniat papa argentinian într-o scrisoare adresată „fraţilor şi surorilor evrei din Israel” şi făcută publică de Vatican.

Războiul dintre Israel şi Hamas „a produs diviziuni în opinia publică mondială, care uneori se transformă în forme de antisemitism şi anti-iudaism”, a continuat papa.

Biserica Catolică „respinge toate formele de anti-iudaism şi antisemitism, condamnă fără echivoc orice manifestare de ură împotriva evreilor şi a iudaismului, care este un păcat împotriva lui Dumnezeu”, a spus Suveranul Pontif.

Cu toate acestea, papa argentinian nu a uitat poporul palestinian.

„Inima mea este aproape de voi, de Ţara Sfântă, de toate popoarele care o locuiesc, israelieni şi palestinieni, şi mă rog ca dorinţa de pace să fie mai puternică în toţi”, a adăugat papa.

Deplângând „tragedia precum cea care a avut loc în ultimele luni”, papa Francisc a invitat la „rugăciuni speciale pentru întoarcerea ostaticilor” ţinuţi captivi de Hamas.

Cu mai puţin de o lună în urmă, Suveranul Pontif a condamnat încă o dată „toate formele de terorism şi extremism” şi a cerut „eliberarea imediată a tuturor ostaticilor din Gaza”.

Jorge Bergoglio a adăugat, de asemenea, că „răspunsul militar puternic” al Israelului „a provocat o criză umanitară de o gravitate excepţională şi suferinţe de neconceput”.

Războiul a fost declanşat pe 7 octombrie de un atac fără precedent al unor comandouri ale Hamas din Fâşia Gaza vecină pe teritoriul israelian, care a ucis peste 1.160 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ al AFP bazat pe date oficiale israeliene.

Ca răspuns la atac, Israelul a promis să „anihileze” Hamas, care a preluat puterea în Gaza în 2007, şi a lansat o ofensivă militară care a ucis 27.238 de persoane, marea majoritate civili, conform ultimului bilanţ, de sâmbătă, al Ministerului Sănătăţii al Hamas.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...