G4Media.ro

Papa Francisc denunță la Madagascar favoritismele și nepotismul care duc la corupție

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Papa Francisc denunță la Madagascar favoritismele și nepotismul care duc la corupție

Papa Francisc a oficiat duminică amplă liturghie la Antananarivo, capitala Madagascarului, în faţa a aproximativ un milion de persoane, în care a denunţat „favoritismele şi nepotismul care duc la corupţie” şi a cerut să nu se stea cu mâinile încrucişate, în faţa „demnităţii călcate în picioare” a atâtor oameni neputincioşi, relatează EFE, citată de Agerpres.

În omilia sa de duminică, papa a lansat un mesaj catolicilor de pretutindeni spunându-le că „a-l urma pe Iisus nu este uşor pentru că sunt multe exigenţe”. El a citat în acest sens relaţiile de familie „pentru că toţi suntem fraţi şi nu doar cei de sânge”. Papa a ţinut totuşi să avertizeze asupra „unor practici care duc la o cultură a privilegiilor şi a excluderii: favoritismele, nepotismul şi, prin urmare, la corupţie”.

Suveranul pontif a condamnat de asemenea tendinţa spre „acumulare”, care „exacerbează egoismul şi folosirea de mijloace imorale”. În omilia sa, papa a invitat mulţimea „să-şi îndrepte privirile spre Cer şi să-şi ajusteze priorităţile” pentru a vedea mulţimea de „bărbaţi, femei şi copii care suferă şi sunt complet lipsiţi de cele de trebuinţă”.

Sfântul părinte a făcut totodată apel la catolici să lupte împreună împotriva „idolatriilor care pun propria persoană în centrul atenţiei şi amplifică dorinţa de putere, carieră bani şi glorie personală”.

Aceste mesaje sunt destinate uneia dintre cele mai sărace ţări din lume, unde – potrivit Indicelui dezvoltării umane (IDU) – 70 % din populaţie trăieşte cu mai puţin de un dolar pe zi şi având, totodată, unul dintre cele mai mari procente de malnutriţie în rândul copiilor.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Ce bah Papà, nu-ti convine ca l-au arestat pe Mazare?!? Pesedistule!

  2. Bine le zice Papa. Din pacate biserica are si ea o gramada de probleme. Cand Papa vorbeste, unii din popi o au ridicata uitandu-se la copilasii din multime.

  3. Ce chestie,mesaj ptr p$dei tocmai din Madagascar de la suveranul pontif .

  4. Nu mai mi-aduc aminte, cand a fost „la” Romania le-a demascat?!