G4Media.ro

Papa Francisc: „Chiar și în Colegiul Cardinalilor există niște antivacciniști și unul…

sursa foto: Facebook

Papa Francisc: „Chiar și în Colegiul Cardinalilor există niște antivacciniști și unul dintre aceștia, bietul om, este internat cu coronavirus. Ironia vieții”

Papa Francisc a vorbit într-un interviu acordat ziariștilor care l-au însoțit în ultimul zbor al unui Papă cu Alitalia despre pandemie, vaccinuri, dar și despre viitorul Uniunii Europene.

Papa s-a aflat într-o vizită în Ungaria și Slovacia și la întoarcerea la Roma a vorbit în avion cu ziariștii despre pentru importanța vaccinări, povestind că există oameni care nu cred în acesta chiar și în Vatican. „Este un pic ciudat, pentru că omenirea, în istorie, a fost prietenă cu vaccinurile. În copilărie am făcut vaccin împotriva rujeolei, poliomielitei și nimeni nu a spus nimic… Poate că această virulență se datorează incertitudinii, nu doar pandemiei. Există diversitatea vaccinurilor și, de asemenea, faima unor vaccinuri că sunt puțin mai mult decât apă distilată și acest lucru a creat frică, unii spun că odată cu vaccinul intră și virusul în corp sau că vaccinurile nu sunt testate suficient … Chiar și în Colegiul Cardinalilor există niște antivacciniști și unul dintre aceștia, bietul om, este internat cu coronavirus. Ironia vieții. Le este frică, este necesar să se clarifice cu calm. În Vatican toți sunt vaccinați, cu excepția unui grup mic pe care încă studiem cum să-l ajutăm”, a transmis Papa Francisc, citat de Corriere della Sera.

”Uniunea Europa trebuie să se inspire de la părinții săi fondatori”

Unele interese, ”poate neeuropene”, încearcă să folosească Uniunea Europeană ”pentru colonizarea ideologică, iar acest lucru nu este bun. UE trebuie să fie independentă și inspirată de visele marilor săi fondatori”, a spus Suveranul Pontif ca răspuns la o întrebare legată de viitorul creștinismului în Europa. ”În general, Europa, spun mereu asta, trebuie să reia visele părinților săi fondatori. Uniunea Europeană nu este o întâlnire pentru a face lucruri, există un spirit care a stat la baza UE, un spirit pe care l-au visat Schumann, Adenauer, De Gasperi, acești oameni mari care au visat Europa… Există pericolul să credem că Uniunea este doar un management birocratic, iar acest lucru nu este corect, trebuie să mergi direct la esență, să cauți rădăcinile Europei și să le duci mai departe. Și toate țările trebuie să avanseze. Este adevărat că unele interese, poate neeuropene, încearcă să folosească Uniunea Europeană pentru propagandă ideologică, iar acest lucru nu este bun. UE trebuie să fie independentă și inspirată de visele marilor săi fondatori”, a mai spus Papa Francisc.

Poziție clară împotriva avortului: ”Este corect să angajezi un asasin pentru a ucide o viață umană?”

Papa Francisc s-a pronunțat și cu această ocazie clar împotriva avortului, comparând actul medical cu angajarea unui asasin pentru rezolvarea unei probleme. ”Este mai mult decât o problemă, este o crimă, oricine face un avort, ucide, fără jumătăți de cuvinte. Luați orice carte de embriologie pentru studenții la medicină. În a treia săptămână de la concepție, toate organele sunt deja acolo, tot ADN-ul.. este o viață umană, Această viață umană trebuie respectată, acest principiu este atât de clar! Celor care nu pot înțelege, aș pune această întrebare: este corect să omori o viață umană pentru a rezolva o problemă? Este corect să angajezi un asasin pentru a ucide o viață umană? Științific este o viață umană. Este în regulă să o scoateți pentru a rezolva o problemă? Acesta este motivul pentru care Biserica este atât de dură cu privire la această problemă, deoarece, dacă acceptă acest lucru, este ca și cum ar accepta crima zilnică. Un șef de stat mi-a spus că declinul demografic a început deoarece în trecut exista o lege cu privire la avort atât de puternică, încât au fost provocate șase milioane de avorturi și acest lucru a dus o scădere a nașterilor în societatea acelei țări”, a mai spus Papa Francisc.

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. La Papi nu o exista procedură de impeachement?! Asta îl bănui că e ateu și comunist…

  • La Hristos este procedura de impeachment? Pentru ca daca ai citi Biblia, ai zice si despre el ca este ateu si comunist.

  • Bravo Ioane, hai cu suspendarea Papei că ai tu banuieli.

   Bre, tu faci ceva cu frustrările alea? Mergi la un psiholog sau te satisface gadea cu ale lui „avem dovada a ceea ce pare a fi” ca Papa e ateu și comunist?

  • Digi24, cealalta trompeta, macar a avut decenta de a publica opinia Papei despre casatorie, adica uniunea dintre un barbat si o femeie.

 2. Religia-i cel mai contagios virus. Cate crime a facut, inca nu s-au nascut procurorii … + ca-ti taie oxigenul mai rau ca SARS-ul. Traiesti viata-n frica si narcisism(daca faci ‘fapte bune’ doar ca sa te mantuiesti…).

 3. …care sunt mult mai putini, hahaha

 4. „Liberul Arbitru” e singurul concept care-l scuteste pe ‘Dumnezeu’ de condamnare cu executare. Pana la sf. lumii nu scapa.

 5. Problema e ca fara capcane de serpi nu exista.

 6. Hmm…Tot acolo exista si pedofili sau homosexuali 🙂
  Ironia vietii!
  Funny cum generalizeaza si asta si seamana vrajba intre oameni.
  Dar nah, ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemaţi fii ai lui Dumnezeu!

  • Kuku-le, le-ai înțeles pe deplin, bravo. Se vede că ești teolog cu diplomă din parcul pensionarilor, aleea cârcotașilor care le știu pe toate mai bine decât restul. Moto-ul vostru e „toți din jurul nostru sunt pr o st i”.

  • Funny cum generalizezi tu situația din biserica catolică. Apropo, cum crezi că e situația în biserica ortodoxă? Nu vorbim deci nu există?

   Cu pedofilii înțeleg problema, minorii trebuieprotejați, însă homosexualitatea nu înțeleg de ce o asociezi cu pedofilia. Nu pari nici să ai o problemă cu două femei sărutându-se, pun pariu că filmele lesbi îți plac.

   Restul … ce legătură faci între discutiile despre homosexualitate și cele despre virusul covid? Pari pierdut in propriile frustrări cotidiene, te ut e grija de cine cu cine și cum o face, pervers mic ce ești.

 7. Donatorii persoane fizice sint din ce in ce mai putini . Oamenii au inteles care e treaba cu g4media si nu le mai da bani le da flit . Asa ca sclavii astia trebuie sa isi gaseasca o mina si un dos de lins .