G4Media.ro

Papa Francisc avertizează asupra pericolelor naționalismului: propuneri ideologice care pretind că doresc…

Papa Francisc avertizează asupra pericolelor naționalismului: propuneri ideologice care pretind că doresc salvarea unui popor, dar care sfârşesc prin a-l distruge

Papa Francisc a marcat miercuri 76 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz, îndemnând oamenii să fie atenţi la ideologia extremistă, pentru că „aceste lucruri se pot întâmpla din nou”, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

În cadrul audienţei sale generale, organizate în interiorul bibliotecii papale din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, papa Francisc a declarat că este necesar ca lumea să nu uite. „A ne aminti este o expresie a umanităţii. A ne aminti este un semn de civilizaţie. A ne aminti este o condiţie pentru un viitor mai bun de pace şi fraternitate”, a declarat suveranul pontif care a vizitat lagărul de la Auschwitz în 2016.

Naziştii şi aliaţii lor au ucis aproximativ 6 milioane de evrei, precum şi alţii, în Europa ocupată de Germania nazistă.

Peste un milion de persoane, majoritatea evrei, au fost ucise în lagărul de la Auschwitz, în sudul Poloniei, care a fost eliberat de trupele sovietice la 27 ianuarie 1945. Marea majoritate au fost ucise prin gazare.

Papa Francisc a spus că societatea nu ar trebui niciodată să lase garda jos în faţa pericolelor naţionalismului.

„A ne aminti înseamnă, de asemenea, să fim atenţi, deoarece aceste lucruri se pot întâmpla din nou, începând cu propuneri ideologice care pretind că doresc salvarea unui popor dar care sfârşesc prin a distruge un popor şi umanitatea”, a afirmat el.

„Fiţi atenţi la modul în care această cale a morţii, exterminării şi brutalităţii a început”, a spus el, referindu-se la ascensiunea naziştilor la putere în anii ’30 pe un val de naţionalism extrem.

sursa foto: Vatican Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. In afară de faptul că are iluziile lui și trebuie să le mențină pentru a putea fi credibil, omul asta chiar pare educat,inteligent și cu picioarele pe pământ.

  2. Regruparea populatiilor pe criterii nationaliste in jurul unui teritoriu si al valorilor lor culturale specifice iti distruge tie secta catolica infiintata ca partid de expansiune teritoriala si financiara.

    Cati bani ai scos de la saltea, tataie, sa ajuti si tu pandemia? Ca italienii zic ca_canci! Taca-ti fleanca ca am citit toti istoria sectei (catolicismului) pe care o conduci.

    • Un raspuns pe masura mesajului Papei. Idei primitive, gandire troglodita in narativele propagandei ruso-kgbiste. Felicitari. Ai sintetizat perfect „calitatea” ideilor anti-Papale

  3. Homo homini lupus est!

  4. Acest papa eretic, ezuit este sluga diavolului, și acum se folosește de nazism ca sa distrugă naționalismul. Acesta este lupul îmbrăcat în piele de oaie din apocalipsa lui Ioan, este înaintemergatorul antihristului, a doua fiara din apocalipsa lui Ioan,care distruge creștinismul și vrea sa uneasca toate religiile și sa facă religia lui anticrist și sa faca un singur guvern mondial

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.