G4Media.ro

Papa Francisc anunță că suferă de bronşită acută şi infecţioasă: „Doctorul nu…

Sursa foto: © Zatletic | Dreamstime.com

Papa Francisc anunță că suferă de bronşită acută şi infecţioasă: „Doctorul nu m-a lăsat să merg în Dubai”, la conferința COP28

Papa Francisc a anunţat joi că suferă de o formă foarte infecţioasă şi acută de bronşită, care l-a împiedicat să facă deplasarea în acest weekend la Dubai pentru a participa la Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP28), informează Reuters, citată de Agerpres.

Suveranul pontif, care va împlini vârsta de 87 de ani în decembrie, s-a confruntat în ultimii ani cu o serie de probleme de sănătate care au implicat internări în spital, cea mai recentă fiind în luna iunie. În ciuda afecţiunii sale recente, papa continuă să lucreze şi să se întâlnească cu oamenii.

„După cum puteţi să vedeţi, sunt încă în viaţă”, a declarat el în timpul unei audienţe la un seminar despre sănătate şi etică, potrivit unei transcrieri furnizate de Vatican.

„Doctorul nu m-a lăsat să merg în Dubai. Motivul este că acolo este foarte cald şi treci de la căldură la aer condiţionat şi (nu este convenabil) în această situaţie bronşică. Slavă Domnului că nu a fost pneumonie. Este o bronşită foarte acută, infecţioasă”, a adăugat suveranul pontif.

Francisc a spus că nu a avut febră, dar că a luat antibiotice, confirmând ceea ce a anunţat Vaticanul într-o declaraţie de miercuri.

În timpul unei alte audienţe de joi cu teologii, papa a spus: „Rugaţi-vă pentru mine. Rugaţi-vă pentru mine, nu împotriva mea, pentru că această sarcină a mea nu este uşoară. Vă mulţumesc”.

Cardinalul secretar de stat Pietro Parolin a declarat miercuri în faţa reporterilor că se aşteaptă să conducă delegaţia Vaticanului la discuţiile despre climă ce vor avea loc la Dubai.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Însănătoșire grabnică, Sfinte Părinte !

  2. Pai si nu-l ajuta „Domnul” sa se insanatoseasca prin „rugaciune”? Ce nevoie are de medic?

  3. Sanatate, Parinte!

  4. Nu-i nevoie sa mearga daca se duce Johanis.