G4Media.ro

Papa Francisc a schimbat Codul Penal al Vaticanului/ Printre modificări: Pedepse reduse…

Papa Francisc a schimbat Codul Penal al Vaticanului/ Printre modificări: Pedepse reduse pentru cei care ”dau dovadă de pocăință”

Papa Francisc a emis marţi un document prin care introduce în sistemul juridic de la Vatican posiblitatea de reducere a pedepselor pentru bună purtare şi pedepse alternative, precum munca în folosul comunităţii pentru cei condamnaţi, relatează EFE.

Papa Francisc, mereu angajat cu situaţia celor condamnaţi la închisoare şi cu reinserţia lor în societate, a decis să dea un exemplu prin acest document pontifical – „motu proprio” – care include schimbări în Codul penal al Vaticanului.

Potrivit papei, aceste schimbări erau necesare pentru „a continua procesul de actualizare în raport cu schimbarea vremurilor”.

Noile articole ale codului penal prevăd „o reducere a pedepsei cu între 45 şi 120 de zile pentru fiecare an de închisoare ispăşit”, în cazul în care condamnatul „s-a comportat bine şi „a dat dovadă de pocăinţă şi a participat la un program de tratament şi reintegrare”.

Sunt de asemenea prevăzute pedepse alternative precum munca în folosul comunităţii, ce include activităţi de utilitate publică, muncă voluntară şi de importanţă socială.

Astfel de pedepse nu erau până acum incluse în sistemul juridic al statului Vatican.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Vatican News

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Sa-ti fie rusine spurcatule…la fel spunea si Rasputin !

  2. Șarlatanul catolic iar o zguduie

  3. Pocăința anormalilor pedofili nu i ajută cu nimic pe băiețeii abuzați fizic și moral, le ar trebui amputate nu castrate chimic membrele cu care comit aceste atrocități cel puțin egale cu cele comise de na ziști contra rasei ne a ri ene și l rog pe domnul ambasador alesul lui Dumnezeu să nu se irite la comparație

  4. P oc ăi nța anor mal lilor pe dof ili nu i ajut ă cu nimic pe băi ețeii Abu za ți fizic și mor al, le ar tre bui ampu tate nu cas tr ate Chi mic mem brele cu care com it acest te atro cități cel puțin egale cu cele com ise de na zi ști co ntra a ras ei ne a ri ene și l rog pe dom nul amba sador alesul lui dum nezeu să nu se irite la com parație

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.