G4Media.ro

Papa Francisc a donat 100.000 de euro pentru migranții blocați la granița…

Sursa foto: Captură video - Vatican News

Papa Francisc a donat 100.000 de euro pentru migranții blocați la granița dintre Polonia și Belarus

Papa Francisc a donat 100.000 de euro pentru migranţii blocaţi la frontiera dintre Polonia şi Belarus, a anunţat marţi Vaticanul, potrivit AFP, citat de Agerpres.

„Sfântul Părinte a decis să trimită o contribuţie de 100.000 de euro pentru a ajuta grupurile de migranţi blocaţi între Polonia şi Belarus”, a precizat într-un comunicat Departamentul pentru Serviciul Dezvoltării Umane Integrale, organism al Sfântului Scaun însărcinat în special cu refugiaţii.

Donaţia urmăreşte de asemenea să ajute organizaţia neguvernamentală catolică Caritas Polonia „să facă faţă urgenţei migratorii la frontiera dintre cele două ţări”, a adăugat Vaticanul.

Începând de vara trecută, mii de migranţi, originari în principal din Orientul Mijlociu şi în special din Irak, au trecut sau au încercat să treacă, dinspre Belarus, frontiera de Est a Uniunii Europene, în Letonia, Lituania sau Polonia.

Papa Francisc, care face deseori donaţii umanitare, a făcut din apărarea migranţilor şi a solicitanţilor de azil o prioritate a pontificatului său, înmulţindu-şi apelurile adresate liderilor europeni de a-i primi.

Sursa foto: Captură video – Vatican News

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. 100 de mii de Coco pt papa e ca 10 bani pt marele alb.

  2. Ce profit a realizat banca Vaticanului?

    De ce banca Vaticanului acumuleaza profit si nu doneaza banii sau de ce nu construieste spitale si scoli in Africa de exemplu?

  3. Scoate banii, papo, nu v-ar fi rusine, si voua si pravoslavnicilor de la BOR si din toate bisericile!
    100.000 de euro, pe bune ma?

  4. Ai incurajat papa o mare ilegalitate care se produvce acolo in loc sa ajuti sa se repatrieze in tarile lor tu prelungesti agonia acelor oameni…..