G4Media.ro

Până în 10 martie, numărul persoanelor vaccinate din rândul cadrelor didactice va…

Până în 10 martie, numărul persoanelor vaccinate din rândul cadrelor didactice va ajunge la 50%, apreciază ministrul Educației Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că, până pe data de 10 martie, numărul celor vaccinaţi din rândul cadrelor didactice va ajunge la 50%, iar dacă este vorba de întreg personalul din învăţământ, atunci procentul va fi de 35%.

„Am făcut deja campania de vaccinare dedicată personalului din învăţământ. Aş vrea să vă spun că în primele patru zile, de miercuri până sâmbătă, aproape 20.000 de persoane angajate în învăţământ, în marea lor majoritate cadre didactice au fost vaccinate. S-a ajuns în aşa fel la un număr de 78.000 al persoanelor angajate în învăţământ vaccinate. Asta înseamnă un procent de circa 22%. Dacă lucrurile vor merge în acelaşi fel până pe data de 10 martie  vom avea un număr de persoane vaccinate de peste 120.000, adică un procent de 35% din personalul din învăţământ.  Dacă ne raportăm la cadrele didactice care intră în contact direct, nemijlocit cu elevii şi studenţii, numărul celor vaccinaţi va fi tinde către 50%. Este un element foarte important pe care Ministerul Educaţiei împreună cu coordonatorii campaniei naţionale de vaccinare au putut să îl facă în beneficiul siguranţei în şcoli şi universităţi”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Digi 24, citat de news.ro

El a precizat că miercuri, au fost vaccinate 3.800 de persoane din sistemul de învăţământ, joi – 5.200, vineri, peste 6.000, iar sâmbătă, aproape 3.500 de angajaţi.

Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Dacă nu poți să-i convingi, ameteste-i.
    Majoritatea profesorilor sunt vaccinați cu Astra Zeneca (cei vaccinați in campania specială cu care se lauda ministrul). Până pe 10 martie e vorba de administrarea primei doze. A doua doza va fi după 8 săptămâni, deci aproximativ pe 5 mai, iar imunitatea apare după 10 zile, deci pe 15 mai. Când clasele terminale termina scoala, iar celelalte mai au o lună de cursuri… Și e vorba de jumătate din numărul de profesori, vaccinați cu varianta de vaccin care este reaprinsă de populație in alte tari (Germania)!

  2. La soția mea la școală s-a vaccinat doar 1 profesor, restul au refuzat.. Slabe șanse sa se ajungă la 50%

  3. Minciunii minciunele tov campeanu.

  4. Germania s-a gândit să administreze AstraZeneca oamenilor străzii, România îl administrează cadrelor didactice. Ăsta e respectul unor decidenți față de tot ce înseamnă educație, ce nu vrea nimeni dăm la Educație.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.