G4Media.ro

Palestina a decis să anuleze acordul care privea transferarea a un milion…

Palestina a decis să anuleze acordul care privea transferarea a un milion de doze de vaccin din partea Israelului

Autoritatea Palestiniană a anulat vineri un acord cu Israelul pentru a transfera un milion de doze de vaccin împotriva coronavirusului, indicând că refuză să primească doze „pe cale să expire”, notează AFP.

Statul evreu anunţase anterior un acord potrivit căruia va transfera Autorităţii Palestiniene un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech al căror termen de valabilitate se apropie de expirare, în schimbul „aceleiaşi cantităţi de doze” trimise palestinienilor de compania americană.

„După examinarea de către echipele tehnice ale Ministerului Sănătăţii a primului lot de vaccinuri Pfizer primite de la Israel (…), s-a descoperit că nu respectă caracteristicile prevăzute de acord”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului palestinian, Ibrahim Melhem.

„Guvernul refuză să primească vaccinuri care sunt pe cale să expire”, a adăugat Ibrahim Melhem într-o conferinţă de presă alături de ministrul sănătăţii, Mai al-Kaila, precizând că au fost primite aproximativ 90.000 de doze.

El nu a precizat data de expirare a vaccinurilor. Pe reţelele sociale, fotografii ale unor doze Pfizer cu inscripţia „iunie 2021” au fost larg distribuite.

Guvernul palestinian nu confirmase anterior existenţa unui acord încheiat cu statul evreu.

Ministerul palestinian al Sănătăţii a raportat doar despre o iniţiativă Pfizer pentru transferul dozelor între Israel şi Autoritatea Palestiniană, aprobată de partea palestiniană pentru „a accelera campania de vaccinare şi a obţine imunitatea colectivă”.

În prezent, guvernul palestinian aşteaptă ca laboratorul Pfizer să îi livreze direct vaccinurile comandate, a spus Ibrahim Melhem, fără a specifica o dată.

La solicitarea AFP, Ministerul israelian al Sănătăţii şi organismul israelian responsabil cu operaţiunile civile din teritoriile palestiniene (Cogat) nu au comentat imediat declaraţiile palestiniene, relatează Agerpres.

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Poza imi aminteste de Bucuresti: saracie, mizerie, cladiri nereparate, aglomeratie in trafic, constructie haotica, se vad cablurile pe stalpi etc.

  2. Dragi autori, ne puteti explica va rog unde este Palestina de care vorbiți in titlu?
    Multumesc.

  3. Vorbesti in necunostinta de cauza

  4. Foarte periculoase vaccinurile.

  5. Freedom Palestina