G4Media.ro

Paginademedia: Doi din cei trei fondatori ”Inclusiv” părăsesc proiectul. Victor Ilie: ”Mi-e…

Paginademedia: Doi din cei trei fondatori ”Inclusiv” părăsesc proiectul. Victor Ilie: ”Mi-e rușine că am pus umărul la un fel de Caritas de presă”

Îmi este rușine. Dar nu oricum. Nu orice fel de rușine. Eu un foc de artificii al rușinii. Pentru că așa am pornit, pe scenă, cu focuri de artificii, iar acum am ajuns aici”, spune Victor Ilie, unul dintre fondatorii proiectului jurnalistic Inclusiv.

Și continuă: “Mi-e rușine că am pus umărul la un fel de Caritas de presă”, declară Victor Ilie pentru Paginademedia.ro despre proiectul Inclusiv, proiect care a strâns peste 100.000 de euro de la donatori în primul an. Un proiect lansat cu un mare capital de încredere din partea publicului, acum un an.

Victor Ilie și Luiza Vasiliu au părăsit proiectul, pe care l-au fondat împreună cu Ștefan Mako. De “tensiuni” între cei doi, pe de o parte, și Mako, de cealaltă.

Victor Ilie și Luiza Vasiliu spun că au încercat, dar nu au reușit să facă jurnalism la Inclusiv, cauzele ținând de discuțiile “pe baza unor noțiuni elementare de presă” cu Mako (cel care se ocupă și de partea administrativă a proiectului).

De cealaltă parte, Mako spune că “problema fundamentală e clară: tensiunile personale între mine și ceilalți doi membri fondatori ai proiectului”.

Proiectul Inclusiv, scrie Mako, va continua.

Citește articolul integral pe Paginademedia.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

  1. din pacate, securistoizii reusesc sa se foloseasca la inceput de „prosti utili”, camuflindu-se in spatele lor.

  2. Nu numai securistoizii si informatorii, ci si progeniturile lor

  3. „Inclusiv” hahaha, Probabil a fost un proiect neo-comunist/socialist, că ăștia sunt toată ziua cu diversitate și incluziune în gură. Stânga nu știe să facă bani, știe doar să ia bani de la alții pentru diverse fantezii.

  4. MAI PE SCURT , AU PAPAT BANII

  5. Si care e scopul acestei asociatii „Inclusiv”? Orice asociatie are un scop. Ok : „finanțare exclusivă de la cititori prin membership — un model nou de funcționare pentru presa din România, fără patroni, fără publicitate și conținut sponsorizat, fără granturi guvernamentale” Dar cu ce scop? Daca cititorii nu au ce vor, au dreptul sa-l concedieze pe Mako? Cine raspunde in cazul unei afaceri penale (proces în defaimare pentru o investigatie facuta de INCLUSIV, de exemplu) ? Care este guvernanta acestei asociatii? De ce Ilie si Vasiliu, doi dintre cei trei fondatori ai proiectului, au fost mai slabi impoptriva celuilalt fondator? Iata ce sta scris pe site : „Inclusiv e soluția noastră pentru jurnalismul următorului deceniu : constructiv, relevant, independent, fără reclame, non-profit, făcut alături de tine. Conținut gratuit, finanțat de membrii comunității.” Deja o contradictie insolubila : continut gratuit dar finantat? Cum vine asta? Mai departe : „Jurnalismul nostru nu este un scop în sine, ci un instrument cu care navigăm prin realitate, pe care vrem să-l împărtășim cu tine.” Se pare ca ei vor sa-l impartaseasca cu tine dar contra cost -:) Efectiv, Victor Ilie are dreptate, este vorba de un Caritas de presa. Nici mai mult nici mai putin.

  6. ce titlu de kakat! se intelege ca Paginademedia este proiectul de care Victor Ilie ii este rusine…!

  7. Le face cineva o plangere penala?

  8. Cine a donat anul trecut către Inclusiv și a bifat plată recurentă poate anula plățile viitoare. Pentru asta trebuie intrat în contul de Steady folosit la login, pun aici linkul pentru că pe site-ul Inclusiv este ascuns bine:
    https://steadyhq.com/en/backend/settings/memberships

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.