G4Media.ro

Pagina de Media: Aleph News, televiziunea lui Adrian Sârbu, a intrat în…

Pagina de Media: Aleph News, televiziunea lui Adrian Sârbu, a intrat în insolvenţă / Printre creditorii societății se numără Marius Tucă / Jurnalistul are de recuperat cel puțin 60.000 de euro

Aleph Media, societatea care operează televiziunile Aleph News şi Aleph Business, a intrat în insolvenţă. Decizia a fost luată ieri, pe 16 martie, de Tribunalul Bucureşti, la „cererea debitorului”, adică chiar a societăţii Aleph Media, informează Paginademedia.ro

Printre creditorii societăţi se numără Marius Tucă, despre care Paginademedia.ro a relatat că are de recuperat cel puţin 60.000 de euro, dar şi casa de producţie Zazu Film, care este şi acţionar în cadrul televiziunii, compania fiind deţinută de Cristina Iacob, regizor, despre care presa de scandal a relatat că este fosta iubită a lui Sârbu.

Televiziunea lui Adrian Sârbu a primit licenţă de la CNA în vara lui 2019. La momentul respectiv, el bătuse palma cu Marius Tucă pentru a crea un grup media, din care să facă parte, Aleph News, reţeaua Smart Radio, dar şi alte posturi de televiziune, tot cu Aleph în denumire.

Un an mai târziu, în septembrie 2020, Aleph a început să emită, având în echip oameni care au lăsat Pro TV sau Digi24 pentru a se alătura proiectului de televiziune, dar şi mai vechi colaboratori ai lui Sârbu.

Costi Mocanu, Felix Drăghici, Ion Cristoiu, Marius Tucă, Ioana Ţigănilă, Andrei Tomescu au fost doar câteva dintre numele care s-au alăturat televiziunii.

Între timp, Costi Mocanu s-a despărţit de Aleph şi a trecut la Prima TV. Felix Drăghici a renunţat şi el la colaborarea cu Adrian Sârbu şi a ajuns la Antena 1.

Deşi o televiziune care abia a început să emită, a fost o adevărată pepinieră pentru marile televiziuni.

Pro TV şi-a găsit o nouă prezentatoare la Meteo, pe Iulia Pârlea, care a venit în locul Magdei Pălimariu.

Irina Ursu, prezentatoare de ştiri la Aleph, a fost cooptată la Observator, în prime-time.

Adrian Sârbu a dus un adevărat război cu cel mai mare operator de cablu, RCS&RDS, din cauza poziţionării Aleph în grila companiei de cablu. Acest lucru a atras amenzi de la CNA pentru RCS şi ulterior chiar schimbarea Legii audiovizualului.

Concret, Aleph News era poziţionat, alături de alte televiziuni mici de ştiri, aproape la capătul grilei operatorului de cablu, motiv pentru care Sârbu considera că televizunea are audienţe foarte mici. În acelaşi timp Digi24, televiziunea de ştiri a RCS, precum şi Antena 3, Realitatea, B1 sau Romania TV, erau poziţionate la începutul grilei.

CNA a sancţionat în nenumărate rânduri RCS cerând companiei să grupeze toate posturile de ştiri în acelaşi pachet, aşa cum cerea codul audiovizual, legislaţia secundară a forului audiovizual.

Compania s-a conformat abia după ce a fost schimată şi Legea Audiovizualului de către Parlamentul României.

Conform datelor de la CNA, Aleph News are acţionari compania Prosperya Financial Managemen, cu 99,9983%, societatea Zazu Filmm cu 0,0016% şi pe Iacob Ana Cristina, cu 0,0001%. Cristina Iacob este regizor, iar presa de scandal relatează că este fosta iubită a lui Sârbu.

Cristina Iacob deţine şi casa de producţie Zazu Film, care a produs filme precum Oh, Ramona, Selfie şi Selfie69.

Citește integral pe Paginademedia.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Interesant cum decad unii oameni… Ce se mai luptau ei cu Oculta, cum mai ventilau ei toate conspiratiile, bucurandu-se pt o audiență făcută de niște oameni săraci cu duhul…

 2. greu cand televiziunea nu mai e insurubata in bani si afaceri cu statu…parca sarbu a fost propulsat de iliescu …dupa ce a fost selectat de unii sa filmeze ,,procesu ,, ceausestilor…😉😉😉😉😉😉😉😉

 3. Dim prima zi i-am scos din grila cand l-am vazut pe Cristoiul.

 4. Eii trebuie sa lasam si pe altii sa faca bani . Gata Sarbu la cotet . Conspiratii sau conspirativii au dat faliment.

 5. Pacat, avea potential de televiziune de stiri, dar au tinut ei neaparat sa o transforme in televiziune de opinie.

 6. Nu creeeed!!!

  Teparii și-au dat țeapă între ei.

  Cristoiu nu are de recuperat și el niște ciorbă?!?

  Ce urât îmbătrânesc câte unii . .

 7. Sârbu credea că e in anii 90 și îl poate înlocui pe Brucan cu Cristoiu. Doar publicul ii mai lipsea.

 8. Potentialul a existat, pacat de ei.

  • @ JFK – Potentialul a existat doar printre tinerii aia inimosi angajati in proiect. Saracii, habar nu aveau ca sarbu le pregatea iar o teapa.

 9. Doi sacali ! Sa se devoreze reciproc ! Succesuri……